Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Terkeš: Bodove tražiti protiv slabijih

Autor: Drago Bajković

14.07.2013. 22:00
Terkeš: Bodove tražiti protiv slabijih

Foto: Zvonko KUCELIN



Početak nove sezone nogometaši Zadra, kao ni prethodnih 20 godina od kad su posljednji put pobijedili u prvom kolu, neće pamtiti po dobrome. S pet golova u mreži razočarali su svoje malobrojne navijače na punim Stanovima i tako već na samom početku lige zabrinuli ih hoće li se moći spasiti iako do kraja ima još dugih 35 kola.
Nisu puno pozitivnije na odigranih 90 minuta protiv splitskih “bilih” gledali igrači Zadra koji su uglavnom izbjegavali poglede novinara. Primijetilo se to i kod Želimira Terkeša koji je možda bio jedina svijetla točka Zadra protiv Hajduka. Njegov gol za smanjenje vodstva Hajduka 1:2 u 44. minuti bio je jedini trenutak u kojem su Zadrani bili više nego ravnopravan suparnik.
– Treba biti realan i kazati da je Hajduk puno kvalitetniji od nas. Nakon dva primljena pogotka iz naših pogrešaka uspjeli smo se malo vratiti u život golom za 1:2. Kasnije je Jerbićevo isključenje presudilo i Hajduk je zasluženo slavio. Moramo se okrenuti našoj lošoj igri te bodove tražiti protiv onih klubova koji su nam po mjeri – kazao je strijelac jedinog pogotka Zadra te odjurio na tuširanje.
Ništa manje kritičan nije bio ni mladi reprezentativac u domaćim redovima Luka Begonja. Vezni red Zadra u kojem je i sam ordinirao nije se mogao nametnuti Hajdukovom veznom redu koji se iskazao velikom borbenošću i trčanjem. To ipak nije bio slučaj kod plavih te onda nije teško naći glavni uzrok ovog visokog poraza.
– Nedostajalo nam je žustrine i još veće agresivnosti. Stajali smo previše unatrag, loše smo izlazili prema naprijed te je s takvom igrom bilo teško parirati raspoloženom Hajduku. Nesretno smo primili prva dva gola, odbila se dvaput lopta, na našu nesreću, točno na usamljenog Kiša. Došla je nada s golom Terkeša, no onda je brzo uslijedio crveni karton Jerbiću nakon čega je teško bilo očekivati neki naš povratak među žive – rekao je Begonja koji smatra da će biti malo lakše u sljedećem kolu protiv Dinama u Maksimiru, ali samo po pitanju skromnih očekivanja iz te utakmice.
– Na Maksimiru doista nemamo što izgubiti, jer su oni izuzetno jaki u odnosu na nas. Naš zadatak je pružiti što veći i dulji otpor i probati iz neke kontre doći do gola. Imamo tjedan dana da skupimo glave nakon ovog poraza i nadam se da nećemo više ponoviti ovakvo blijedo izdanje – zaključio je Begonja.