Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Paoli Borović dva zlata i rekord

11.08.2020. 09:15


Paola Borović, Zadranka koja nastupa za zagrebački Dinamo Zrinjevac, ponovno je osvojila titulu dvostruke prvakinje Hrvatske. Do zlata u troskoku stigla je skočivši osobni i rekord prvenstva Hrvatske koji sada iznosi 13,61 m, što je samo 10 cm kraće do 25 godina starog hrvatskog rekorda Silvije Mrakovčić. Tako se Borović učvrstila na drugom mjestu najboljih hrvatskih troskokašica svih vremena i najavila napad na jedan od rijetkih nacionalnih rekorda koji joj nedostaje u bogatoj kolekciji. Bila je to sedma uzastopna titula prvaka Hrvatske u troskoku za Borović, koja je bila najbolja i u skoku u dalj gdje je za pobjedu skočila 6,06 m.
– Zadovoljna sam nastupom na PH. Ova sezona je teška psihički za sve sportaše. Mnoga natjecanja su otkazana i ne može se ništa konkretno planirati. Sretna sam jer sam ipak uspjela izvući iz sebe najbolje, ostati motivirana, skočiti osobni rekord i novi rekord prvenstava te doći na 10 cm do državnog rekorda. Izgleda da su se upornost i rad isplatili, kao i svih 80 improviziranih treninga u Zadru za vrijeme izolacije. Sada dolazim u Zadar dva tjedna, gdje nastavljam s pripremama za ostatak sezone u devetom mjesecu. Nadam se da će situacija ostati pod kontrolom, te da više neće biti otkaza. U devetom mjesecu bih trebala nastupiti na Prvenstvu Balkana i nekoliko mitinga među kojima je svakako najvažniji Hanžekovićev memorijal – kaže Borović.
Dvije medalje u dresu Zrinjevca osvojila je još jedna Zadranka, Katarina Gašparović koja je bila druga u skoku u dalj (5,77 m) i treća u troskoku (12,48). Kad je riječ o muškarcima medalju za Dinamo osvojio je Dino Pervan, treći u skoku u dalj (7,36 m). S 22 medalje, od kojih osam zlatnih, Dinamo Zrinjevac je prvi u redoslijedu klubova osvajača odličja. Marin Jurjević (AK Zagreb) bio je drugi na 110 metara prepone (14,51), a srebro mu je pripalo i u štafeti 4+100 metara (42,25). Jurjevićev klub Zagreb je treći po zbroju medalja. Od predstavnika zadarskih kluba nastupila je Veronika Šokota (AŠK Zadar) koja je imala četvrti rezultat u bacanju koplja (45,57).