Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Moja zelena noć” Zorice Antulov

14.07.2016. 22:00
“Moja zelena noć” Zorice Antulov


U Novom kampusu Sveučilišne knjižnice u Zadru održana je promocija zbirke pjesama “Moja zelena noć” autorice Zorice Antulov. Bila je to zaista neobična, jedinstvena promocija knjige u kojoj je voditeljica, vrsna animatorica Jelena Rušev Mogilevskij, dipl. knjižničarka i djelatnica Sveučilišne knjižnice, u prostoru hlađenom ventilatorom, promociju vodila kroz nesvakidašnji intervju s pjesnikinjom kojoj je Novi kampus ujedno i radno mjesto.
– Zorica Antulov sjećanjem nadahnuto niže svoje vizijske životne motive, koje katkad osebujnim stihovanjem zrače i refleksivnom dubinom, kazala je Rušev Mogilevskij, koja je promociji dala dimenziju više.
Stihove je svojim osebujnim izričajem čitala zadarska glumica Gabrijela Meštrović Maštruko. Za prigodnu glazbu pobrinuli su se Jelena Rušev Moglievskij, Lucija Grabovac i Predrag Režan.
– Kad mi je Zorica Antulov donijela svoju zbirku ostao sam zbunjen ne vjerujući da je to njezina prva zbirka. Jednostavno sam ostao zadivljen, niti jedna pjesma od početka do kraja nema viška. Vidio sam da je poetski znalac, neupitne poetske pismenosti, rekao je recenzent Nikola Šimić Tonin.