Najbolji hrvatski skakači svoje prve skokove odradili su na Kolovarama

Slika korisnika valentinam
FEŠTA NA BAZENU
Mi smo valjda posljednji Mohikanci tu u Zadru jer smo najdulje od svih njegovali i dalje njegujemo skakanje u morsku vodu. U sklopu ŠC Višnjik sagrađena je skakaonica prije tri, četiri godine i sada se tamo trenira, ali more je ipak nešto drugo, govori Velimir Friganović
Vedran SITNICA
Mnogi su ovdje prvi put testirali hrabrost

Na bazenu Kolovare u organizaciji Kluba skokova u vodu Zadar proslavljena je 60. godišnjica kultne skakaonice.

Mnogi Zadrani tu su proplivali, kao što će i neki budući naraštaji, a tradicija skokova sa zadarske skakaonice stare 60 godina zasigurno će se zadržati još desetljećima.

- Mi smo valjda posljednji Mohikanci tu u Zadru jer smo najdulje od svih njegovali i dalje njegujemo skakanje u morsku vodu. U sklopu ŠC Višnjik sagrađena je skakaonica prije tri, četiri godine i sada se tamo trenira, ali more je ipak nešto drugo. Teže je i posljedice su veće ukoliko nešto pođe po zlu jer je morska voda gušća, govori  počasni predsjednik SKV Zadar Velimir Friganović koji se i sam desetak godina bavio skokovima u vodu te 40-ak godina bio predsjednik Kluba. S ponosom ističući neka od imena koja su obilježila ovaj sport. Među prvima koji su se proslavili i postali šampioni u bivšoj državi su, kaže, Aldo Stošić, Zlata Dunatov i Luka Pezić. Zlatom su se okitili i Dragan Dumić te Valter Sutlović, a zatim i Arno Longin koji je najduže od svih zadržao titulu prvaka bivše i sadašnje države. Spomenuo je i Šimu Perića, Juru Kurjaka koji su se kvalificirali za Olimpijske igre u Ateni 2004. godine, a potom i 2008. u Ateni.

- Svakako treba spomenuti našu Marcelu Marić koja se kvalificirala kao članica SKV Zadar u skokovima u vodu u Londonu i potom, 2016., kao prva hrvatska skakačica u vodu koja nastupila na Olimpijskim igrama u Riju. Koliko je to važno govori podatak kako da samo 30 najboljih iz cijelog svijeta mogu na Olimpijske igre, govori Friganović te ponosno ističe i prestižnu državnu nagradu za šport »Franjo Bučar«, koju su KSV Zadar i njihov član Arno Login dobili u studenom 2009. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
5
Prosječno: 5 (1 glasova)