Zadarski "antivaterpolisti" dobro namučili ekipu vaterpolo legendi

Slika korisnika valentinam
10. VAKANZA
Uvijek se govori kako vaterpolo treba vratiti ljetu, a upravo utakmice u malim mjestima i ovakva jedna specifična utakmica u Zadru najbolje služe popularizaciji vaterpola, rekao je Deni Lušić
Vedran SITNICA
Dubravko Šimenc u ackiji

Vakanza je jedno sasvim neobično i jedinstveno vaterpolo natjecanje u svijetu, pogotovo kad se zna osnovno pravilo, a to je da ne smiju igrati oni koji se bave vaterpolom.

Iako službeno počinje tek 24. srpnja (prijave traju do 22. srpnja), deseto izdanje popularnog natjecanja Vaterpolskog amaterskog kupa anitivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija imalo je svoju uvertiru već u subotu na zadarskoj rivi i to utakmicom legendi svjetskog vaterpola protiv legendi Vakanzi.

- Igra se s loptom broj 4, golovi su nešto manji, igralište 20x12 metara i najviše se cijeni vještina, pojasnio je ukratko pravila igre na igralištu "Kontra vitra" voditelj i začetnik Vakanze Borut Gatara.

A pod trenerskom palicom Mislava Bezmalinovića, legendarnog Jadranaša, selekciju legendi činili su još: Dubravko Šimenc Dudo, Perica Bukić, Deni Lušić, Milivoj Bebić, Tomislav Paškvalin, Renco Posinković i Dean Savičević. S druge strane trenerski trojac Goran Korlat Gogo, Davor Buljat Rasta i Sergej Matulić vodili su legiju Vakanze koju su predstavljali Ante Rubeša, Dino Pavić, Božo Brkić, Luka Grdović, Ante Šoša, Aldo Katić, Marko Denković Kraljev, Marin Dunatov, Nino Bojmić, Marko Maričić Mungo, Luka Anić, Marko Sutlović Bubi, Krsto Knez, Lovre Batur, Marko Lovrinov, Antonio Letinić i Joško Košta.

- Uvijek se govori kako vaterpolo treba vratiti ljetu, a upravo utakmice u malim mjestima i ovakva jedna specifična utakmica u Zadru najbolje služe popularizaciji vaterpola. Atmosfera je odlična, puno je smiha, ovo je prava ludnica, rekao je Deni Lušić kojeg smo uspjeli uhvatiti u pauzi utakmice.

Popularnosti ove manifestacije, koja je dočekala svoj deseti rođendan,  svjedočili su i brojni gledatelji koji su vaterpoliste bodrili s tribina. Bilo je tu domaćih, ali čulo se i engleskog, njemačkog i drugih jezika. Upravo zbog brojnih upita koje su imali od turista svih ovih godina, Gatara nam otkriva kako bi Vakanza dogodine mogla doživjeti i svoje međunarodno izdanje.

- Radimo na tome da sljedeće godine imamo jedan međunarodni turnir koji će uz našu domaću Vakanzu ugostiti i inozemne ekipe. Vakanza jest zamišljena kao jedan sportsko-turistički projekt, osobito jer ovaj sportski dio uvijek prati i zabavni program, zaključuje Gatara.

Današnja utakmica bila je pravi sudar titana. Vaterpolske legende, brojni europski, svjetski pa i olimpijski prvaci pokazali su znanje, ali nisu se dali ni "antivaterpolisti i neplivači" zadarskog akvatorija, pa je utakmica na kraju završila - neriješeno!

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno