Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Pritvoreni mladići koji su izazvali požar u Vodicama

Autor: Hina (H)

14.08.2012. 22:00
Pritvoreni mladići koji su izazvali požar u Vodicama


Policija u Vodicama je za izazivanje požara 12. kolovoza koji je nošen burom ugrozio dva naselja, osumnjičila dvojicu mladića iz Splita i jučer ih je odvela u pritvorsku jedinicu šibensko-kninske Policijske uprave uz kaznenu prijavu za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom.
Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su 22-godišnjak i 24-godišnjak u nedjelju, 12. kolovoza oko 4,30 sati u Vodicama na parkiralištu tamošnjeg disko kluba namjernim paljenjem vatre izazvali požar kojim su prouzrokovali opasnost za ljude i imovinu većeg opsega i imovinsku štetu većih razmjera, navodi se u priopćenju šibensko-kninske Policijske uprave.
Vatrena stihija, izazvana paljenjem vatre kod diskoteke Haciende, nošena jakom burom ubrzo je zaprijetila stotinama kuća u naselju Stablinac i u Gornjoj Srimi, čiji su apartmani bili puni turista. Velikim naporom vatrogasaca, mještana i turista, svi su stambeni objekti bili obranjeni. Izgorjelo je oko 20 hektara trave, niskog raslinja i smreke.