Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odvjetnik opravdao Čeljuskin izostanak njegovim “srčanim problemima”

Autor: Suzana Bandić

14.09.2009. 22:00
Odvjetnik opravdao Čeljuskin izostanak njegovim “srčanim problemima”


Čeljusku je pismenim putem sudu ispričao njegov odvjetnik Čedo Prodanović navodeći kako on zbog akutnih srčanih problema neko vrijeme neće moći nazočiti raspravama na Općinskom sudu u Zadru koje traju još od 2007. godine.
Tončica Čeljuska, poznata HTV-ova voditeljica, jučer se na Općinskom sudu u Zadru trebala pojaviti kao svjedok obrane u postupku koji se na ovom sudu zbog prijevare, krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja još od 2007. godine vodi protiv njezina supruga Zlatka Čeljuske (54), jučer to nije učinila jer je zakazano ročište odgođeno zbog ozbiljnih zdravstvenih problema njezina supruga.
Čeljusku je, naime, ovom sudu još u petak pismenim putem ispričao njegov odvjetnik Čedo Prodanović navodeći kako on zbog akutnih srčanih problema neko vrijeme neće moći nazočiti raspravama na Općinskom sudu u Zadru.
Podsjetimo, optužni prijedlog Čeljusku tereti da je još 29. prosinca 2005. godine krivotvorenom osobnom iskaznicom na ime Benjamina Brkljače, a u koju je umetnuo svoju fotografiju, nabavio originalni zemljišno-knjižni izvadak za Brkljačino zemljište u Diklu površine 255 metara kvadratnih te da je potom to zemljište prodao Jozi Golubu, Hrvatu iz Švicarske, za iznos od 100 tisuća eura. Prema unaprijed dogovorenom planu njih su se dvojica sastali u Zadru te su potpisali kupoprodajni ugovor u Geodetskom uredu “Geometricus”, a potom ga i ovjerili kod javnog bilježnika. Na koncu su otišli u poslovnicu Privredne banke Zagreb odakle je Golub sa svog deviznog računa podigao iznos od sto tisuća eura i isplatio ih na ruke Čeljuski. Cijelo to vrijeme Čeljuska se koristio identitetom Benjamina Brkljače, potpisivao se njegovim imenom i kao dokaz o vjerodostojnosti identificirao se osobnom iskaznicom na kojoj je bilo Brkljačino ime, a njegova fotografija.
Na posljednjem ročištu održanom 24. lipnja ove godine svjedočio je oštećeni Jozo Golub koji je optužio Čeljusku da mu je uništio život te da su zbog svega proživljenoga on i njegova supruga pod užasnim stresom zbog kojega se ona na koncu i teško razboljela. Napomenuo je i kako mu je užasno bolno gledati HTV-ov Dnevnik koji vodi Čeljuskina supruga Tončica, koja “mijenja frizure i garderobu te će možda postati i urednica”, dok njegova supruga leži u bolnici slijepa i nepokretna s dijagnozom karcinoma na mozgu. Na takve optužbe Čeljuska mu je dobacio kako on njegovu ženu ne bi dotaknuo ni štapom.
Na jučerašnjem ročištu oštećeni Jozo Golub se nije pojavio, a kako smo neslužbeno doznali, stoga što mu je prije tri tjedna preminula supruga te je on ostao sam s troje djece.
Sutkinja Ana Zrilić, koja vodi ovaj slučaj, prihvatila je pisanu ispriku Čeljuskina odvjetnika, no datum slijedeće rasprave, s obzirom na okolnosti nije odredila.
Stoga se za jučer najavljeno saslušavanje svjedoka obrane na koje su bili pozvani Jadranka Senjan, Sreten Šarić, Petar Paštrović, predsjednik Uprave Privredne banke iz Zagreba, Zvonimir Ramljak, Lidija Lomac te Tončica Čeljuska kao i provođenje kombiniranog grafološkog, informatičkog i identifikacijskog vještačenja, također odgađaju do daljnjega.
Zanimljivo je, međutim, spomenuti kako je Čeljuski u Zagrebu u međuvremenu pravomoćno dosuđena dvogodišnja zatvorska kazna zbog slične prijevare “teške” također 100 tisuća eura. Stoga se špekulira kako su njegovi zdravstveni problemi zapravo samo način kojim pokušava odugovlačiti odlazak na izdržavanje kazne.