Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Bura pa zatišje

14.09.2010. 22:00
Bura pa zatišje


PRIMORAC – VELEBIT 2:2
BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja 300. Sudac: Branko Vrzić(Šibenik). Pomoćnici: Danijel Storić (Vodice) i Damir Čorić (Knin). Strijelci: 0:1 Ivković (1′) 1:1 Tokić (10′) 1:2 Miletić (13′) 2:2 Moravčić (90′).
PRIMORAC: Juričin, Prtenjača, Paunović, Marković, Pezelj, Pedisić (od 53′ Moravčić), Šarlija, Bobanović (od 38′ Zoričić), Šubić, Batista Tokić (od 53′ Anić). Trener: Armando Marenzi.
VELEBIT: Mihaljević, Dujmović, Žilić, Bulat, Rogić, Benić, Rakić (od 46′ Čerina), Miletić, Ivković, Kolić (od 38′ Dundov), Grbavac (od 76′ Klapan).
Dvoboj dva županijska trećeligaša donio je tvrdu utakmicu s puno duela te velikim brojem prekršaja, što je svelo ljepotu nogometne igre na minimum. Postignuta su tri gola i baš kada su se gledatelji ponadali da bi mogli gledati lijep nogomet do kraja utakmice, igra se zaoštrila. Valjda su igrači shvatili da u današnje vrijeme tri gola u 15 minuta ipak nisu najnormalnija stvar na svijetu.
A početak je zaista bio atraktivan. Gosti nisu dugo čekali napad. Vrlo brzo su šokirali domaće igrače i navijače. U prvim sekundama susreta pokazali su da žele nastaviti seriju odličnih rezultata i već nakon tridesetak sekundi došli u vodstvo. Rakić je lijepo prošao po desnoj strani i idealno uposlio mladog Ivkovića koji sigurno pogađa iz blizine. No, 0:1 nije dugo stajalo. Domaća momčad ekspresno uzvraća. Tako je nekoliko minuta kasnije Tokić prošao do ruba šesnesterca i kada su svi očekivali centaršut, Tokić je uputio neugodan udarac koji je završio u gornjem lijevom kutu Mihaljevićeva gola. No, niti tu golovima nije bilo kraja. Nije se dugo čekalo na novi preokret. Benkovčanin Ivković tri minute poslije ponovno prolazi, a Miletić koristi sporost domaće obrane i donosi još jedno vodstvo Velebitu. I onda se krenulo s čvršćom i mnogo lošijom igrom. Gosti su u preostalom vremenu svim silama nastojali sačuvati prednost. Igru su najviše obilježili prekidi o čemu najbolje govori činjenica o ukupnih devet minuta sudačke nadoknade. U drugo razdoblje igre domaći su ušli puno otvorenije te stvorili dvije izgledne prilike, no rezultat se nije mijenjao sve do poprilično velike sudačke nadoknade, kada Moravčić bježi po lijevoj strani te oštrim prizemnim udarcem pogađa suprotni kut gostujućih vrata za izjednačenje. Svakoj momčadi pripao je po jedan period igre tako da se neriješen rezultat može smatrati realnim. I na jednu i drugu momčad traga je ostavio gust raspored jer u protekla dva tjedna odigrana su čak četiri susreta. Iako su gosti vodili do posljednjih trenutaka, vjerojatno će i domaćin biti nezadovoljan činjenicom što nije došao do sva tri boda. A priliku za ispravak imat će protiv GOŠK-a, no to neće biti nimalo jednostavno, budući da će ovaj put Biograđani gostovati.