Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dobar trening u Sinju

14.09.2010. 22:00
Dobar trening u Sinju


Nešto manje uvjerljivo nego prije dva tjedna na Višnjiku, kada je bilo 88-50, košarkaši Zadra večeras su u Sinju pobijedili Alkara i tako ubilježili četvrtu pobjedu u isto toliko susreta u pripremnom razdoblju. Konačnih, samo +21, domaći ponajviše mogu zahvaliti vrlo dobroj šuterskoj večeri (dvanaest trica), ali uostalom, rezultat je u ovim utakmicama uvijek u drugom planu. Danijela Jusupa, više od brojki, zanimalo je da vidi kako neke stvari, koje njegova momčad uigrava na treningu, izgledaju na utakmici, odnosno što igrači rade dobro, a na čemu trebaju još dodatno raditi u danima koji dolaze. Vidljivo je da prostora za napredak ima još dosta, kako na fizičkom, tako i na taktičkom planu, no isto tako može se reći da stvari malo pomalo, iz utakmice u utakmicu, sjedaju na svoje mjesto. Onako kako trener priželjkuje.
Alkaru prva dionica
Zadrani su startali petorkom Vladović, Car, Greer, Golemac i Bilan, a u sastavu nisu bili Hrvoje Perinčić i Ivan Batur, koji su bili na poštedi. Na početnih 0-4 Zadra (Bilan, Vladović), domaći su uzvratili tricama Delaša i Župića za prvo vodstvo (6-4), te tako najavili svoju dobru šutersku večer. Nedugo zatim Župić je stavio još jednu za 9-6. Golemac je tada ušao u svoju seriju, košem uz dodatno bacanje, na sjajnu asistenciju Greera i gosti su poveli 9-15 (Vladović 3, Golemac 2+1). Golemac je uskoro i treći put za redom zabio koš-faul za 14-20. Župić je povezao pet poena na jednoj, Greer četiri na drugoj strani (19-24), ali posljednje dvije minute prve četvrtine u potpunosti pripadaju Sinjanima. Delaš i Modrić su svojim drugim tricama pokrenuli, a Ćurković završio seriju Alkara 8-1, za vodstvo 27-25, nakon prvih deset minuta igre. Još je samo nedostajalo da Župić sa sirenom pogodi s pola terena, a nije bio daleko od toga.
Druga petorka okrenula
U drugoj četvrtini Jusup je okrenuo ploču. U igru su ušli Vlaić, Olivari, Marčinković i Dundović, vratio se Car, te su, uz agresivnu obranu, napravili seriju 9-0 (Marčinković 5, Dundović 4) i u svega nekoliko minuta preokrenuli rezultat (27-34). Dobar ritam Zadrana, međutim, prekinuo je Car, tehničkom pogreškom zbog prigovora pa se Alkar opet približio na -4. Cara je zamijenio Vladović i ta je petorka ostala na terenu do kraja prvog poluvremena. Dundović i Vladović odveli su goste do najveće prednosti u prvom dijelu +8, 30-38. Do velikog odmora vrijedi još zabilježiti osmu tricu Alkara (sedam u prvoj četvrtini), na koju je istom mjerom uzvratio Olivari za 37-44. Opet domaći nisu bili daleko od dalekometnog koša sa sirenom, ali je Delašev šut od table bio malo prejak. Na otvaranju treće četvrtine, Zadrani su stistnuli gas i koševima Bilana i Golemca (trica) prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost, 37-49, ali ih je ubrzo prekinula nova šuterska dionica domaćih. Anzulović je povezao dvije trice, u međuvremenu je dva penala zabio Župić i eto Alkara opet na samo -4, 45-49. Raspoloženi Golemac po četvrti je put zabio koš i dodatno bacanje za 49-57, a onda je u svoju seriju krenuo Dundović. Povezao je tri uzastopne trice, u koje se umiješao samo Delaš, jedanaestom sinjskom tricom i to uz dodatno bacanje. U posljednjih deset minuta tako se ušlo s prednošću Zadrana od 11 poena, 57:68
U petak s Borikom
Ako se itko u dvorani do tog trenutka nadao da Alkar može u završnici ozbiljnije zaprijetiti, vrlo brzo je došao k sebi. Prvo je Golemac povezao dvije dvice pa onda i Car, praktički u par sekundi, budući da je odmah pod košem presjekao loptu, za +19, 57-76. Tek toliko da se zabilježi, domaći su zabili i dvanaestu tricu (Erceg), na što je Dundović odgovorio svojom četvrtom (62-79). U strijelce se upisao i Vlaić, a nakon Careve prve trice, Zadar prvi put ima +20, 64-84. U posljednjim minutama u igru su ušli i Šarlija i Pelczmann, a sama završnica pripala je Caru, koji je ubacio još šest poena, te pogodio dalekometni šut iz svog reketa, koji je, premda je bio nakon posljednjeg zvuka sirene, izmamio pljesak domaće publike.
U petak (20 sati) će se u dvorani Krešimira Ćosića, Zadrani prvi put predstaviti domaćoj publici, u gradskom okršaju protiv Borik Puntamike, a sljedeći tjedan putuju u Beograd, gdje će odigrati prve jače pripremne utakmice ove sezone, protiv NLB ligaša Crvene Zvezde i Partizana, te srpskog prvoligaša Mega Vizure.


 ALKAR – ZADAR 70:91


(27:25, 10:19, 20:24, 13:23)
ALKAR: Perić, A. Bilobrk, Anzulović 6, M. Modrić 8, S. Modrić, Erceg 5, Delaš 15, Radić 5, Karakaš 4, Primorac 2, Ćurković 6, Župić 15, J. Bilobrk. Trener: Boris Poljak.
ZADAR: Vladović 9, Pelczmann, Golemac 21, Olivari 3, Šarlija, Greer 10, Dundović 20, Marčinković 6, Car 13, Vlaić 2, Bilan 7. Trener: Danijel Jusup.




 BLAJIĆU ZAHVALA ZA 24 GODINE


Prije početka utakmice, upriličena je mala ceremonija, na kojoj se od aktivnog igranja košarke oprostio legendarni igrač Alkara Stipe Blajić, koji je u klubu proveo 24 godine, od čega 11 kao kapetan. Blajić je dobio prigodne poklone od sinjskog gradonačelnika, predstavnika navijačke skupine Maligani, te predsjednika KK Alkar, a oko petstotinjak gledatelja u dvorani priredilo mu je prave ovacije, skandirajući njegovo ime.
– Od srca se zahvaljujem Zadru što je došao na ovu moju posljednju utakmicu. Bila mi je čast nosit ovaj dres toliko godina i ponosan što sam bio kapetan Alkara – kazao je Blajić, uz zahvale svima, koji su bili uz njega u dugogodišnjoj sportskoj karijeri, te predao kapetansku vrpcu Jošku Ćurkoviću.