Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kameni vijenac usmrtio stolara, drugog teško ozlijedio

14.09.2011. 22:00
Kameni vijenac usmrtio stolara, drugog teško ozlijedio


Smrtno je stradao Željko Žunić (67), umirovljeni stolar, dok je teško ozlijeđen njegov mlađi kolega Franjo Tomaš (36), obojica sa Silbe


Obavljajući građevinske radove na staroj kamenoj kući na otoku Silbi jučer je oko 14 sati jedna osoba poginula, a druga je teško ozlijeđena.
Na mjesto nesreće odmah po dojavi izašao je inspektor zaštite na radu te policijski tim za očevid kako bi se rasvijetlile okolnosti koje su dovele do ove tragedije, a ozlijeđeni radnik prevezen je u Opću bolnicu u Zadru.
Kako smo uspjeli doznati od mještana Silbe, smrtno je stradao Željko Žunić (67), umirovljeni stolar, dok je teško ozlijeđen njegov mlađi kolega Franjo Tomaš (36), obojica sa Silbe. Radnici su prema priči mještana nastradali dok su izvodili radove na ulaznim vratima starinske kamene kuće u vlasništvu poznatih odvjetnika, oca i sina Damira Galetovića. Žunić je izradio konstrukciju za vrata, a Tomaš je štemao već postojeću – kamenu. U jednom trenutku kameni vijenac težak 100-tinjak kilograma pao je i poklopio obojicu radnika. Teški kameni vijenac uklonjen je bagerom, no za Žunića je bilo prekasno. Podlegao je ozljedama dok je Tomašu teško ozlijeđena jedan ruka i jedna noga. U zadarskoj bolnici odmah je podvrgnut operativnom zahvatu, no izvan je životne opasnosti.
Kamena kuća poznatih odvjetnika u medijima je spominjana kao često odredište glumca i njihova prisnog prijatelja Rade Šerbedžije, a mlađi Galetović koji je od oca preuzeo odvjetnički ured u Zagrebu specijaliziran za gospodarsko pravo, u javnosti je poznat kao odvjetnik Hrvoja Petrača.