Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nova runda spora “dvije fete pršuta”

14.09.2016. 22:00
Nova runda spora “dvije fete pršuta”


Ozbiljne sumnje u zakonitost rješenja kojim se ukida nepravomoćna presuda u korist trgovkinje u zadarskom Interšparu Suzane Š. protiv njezina poslodavaca, jer joj je uručio izvanredni otkaz zbog toga što je pojela dvije fete pršuta potkraj radnog vremena, a nije ih platila, iznesene su u dvjema pritužbama naslovljenima na predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, Dražena Jakovinu.
Prema informacijama od dobro upućenog izvora s tog zagrebačkog suda, Jakovina je pritužbe ozbiljno shvatio i od sutkinje koja je potpisala ukidno rješenje, Sanje Joka Umičević, zatražio očitovanje, no ni nakon dva tjedna ona ga nije dostavila.
– Spis za koji me pitate je kod predsjednika suda zbog pritužbi, no više Vam podataka o tome u ovom trenutku ne mogu reći, potvrdio je naše neslužbene informacije sudac i glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.
Pritužbu su, kako doznajemo, podnijeli sutkinja Županijskog suda Zagreb kojoj je automatskom dodjelom putem e-spisa ovaj predmet dodijeljen, te sudac Općinskog suda Zadar koji je donio nepravomoćno rješenje u ovom radnom sporu u korist zaposlenice, no sadržaj nam nije poznat. Neslužbeno doznajemo da je dvoje sudaca spornom našlo činjenicu koja je razvidna i iz podataka dostupnih na internetskoj stranici Ministarstva pravosuđa o stanju spisa. Konkretno, sutkinja koja je navedena u e-predmetu kao izvjestiteljica i rješavateljica, nije ista sutkinja koja se u toj drugostupanjskoj presudi navodi kao rješavateljica i čije ime stoji u potpisu rješenja o ukidanju presude prema kojoj je Interšparu naloženo da radnicu vrati na posao i isplati joj plaće koje nije primila zbog nezakonita otkaza.
Kako i zašto je taj predmet radnog spora nakon nepravomoćnosti i dodjele prvo Županijskom sudu Zagreb na drugostupanjsko odlučivanje, a potom i sutkinji tog suda na konačnu odluku, dospio u ruke drugoj sutkinji istog suda, ostaje za vidjeti.
Tom drugostupanjskom presudom zbog, kako je navedeno, bitnih povreda parničnog postupka, ukinuta je nepravomoćna presuda u korist trgovkinje, a spis je vraćen Općinskom sudu u Zadru na ponovno odlučivanje i to pred izmijenjenim sudskim vijećem.