Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sajam dolazi u središte Biograda

Autor:

14.10.2008. 22:00
Sajam dolazi u središte Biograda

Foto: Adam VIDAS



Kao i svake godine, premijerno će biti predstavljeno nekoliko brodova hrvatskih brodograditelja. Zadar će u ovom segmentu predstavljati SAS-Vektora s lobsterom Adriana 44
Jubilarni 10. po redu Biograd Boat Show održat će se u marini Kornati u Biogradu na Moru od 23. do 26. listopada. Biograd Boat Show slovi kao prvi i najveći jesenski sajam u Hrvatskoj s najvećom stopom rasta. Ovogodišnji sajam nalazit će se na 45.000 metara četvornih, na njemu će više od 160 izlagača izložiti 250 plovila raspona od malih čamaca do mega jahti, kako su najavili organizatori na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji koja je održana u Arsenalu u Zadru.
– Manifestacija će prvi put uključivati čitavu marinu Kornati – Zapad čime će se sajam dovesti do biogradske rive. Tako će cijeli Biograd živjeti od i sa sajmom. Sami izlagači će time imati na raspolaganju dodatnih 12 četvornih metara na kopnu i 10 tisuća na moru, rekao je direktor i glavni organizator Biograd Boat Showa Milan Šangulin.
Šangulin je dodao kako biogradski Sajam ima veliki rast te je prigodan za kupnju novih plovila jer je njegovo održavanje idealno vremenski pozicionirano – na kraju stare i početku nove nautičke sezone.
Osim velikog broja plovila i ovogodišnji Sajam nudit će sve što je potrebno za opremanje broda i posade. Kao i svake godine premijerno će biti predstavljeno nekoliko brodova hrvatskih brodograditelja. Zadar će u ovom segmentu predstavljati SAS-Vektora s lobsterom Adriana 44. Prvu hrvatsku službenu premijeru imat će brod Alaska 53. Radi se o plovilu redizajniranom od strane hrvatskih tvrtki, koje su u brod napravljen u kineskom brodogradilištu uspjele ukomponirati mediteranski pojam stila i prostornosti.
U planu je i organiziranje jedanaest večernjih zabava. U petak navečer održat će se koncert Marijana Bana i Nene Belana koji će biti besplatan za sve s kupljenom ulaznicom sajma. U subotu je na programu gala večera s grupom Pop Art, ekskluzivnom modnom revijom nautičke odjeće i obuće, intimnog rublja, kupaćih kostima s poznatim hrvatskim manekenkama poput Ive Jerković, Fani Stipković i druge. Sve u svemu, organizatori su se i ove godine pobrinuli da biogradski Boat Show zadrži svoj visoki rejting i izazove četverodnevno zanimanje nautičke i druge publike.


  DŽOMBA PREUZIMA ELAN 35 POWER


Sajam će obilježiti i zanimljivi popratni događaji. Tako će poznati hrvatski rukometaš Mirza Džomba u subotu preuzeti svoje novo plovilo Elan 35 Power. U biogradskom akvatoriju održat će se tri regate od kojih organizatori posebno ističu regatu klase Stelle, koja je bila popularna sedamdesetih godina prošlog stoljeća i danas ponovno vraća svoj zasluženi sjaj.