Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Borik s nekom novom dimenzijom

Autor:

14.10.2009. 22:00
Borik s nekom novom dimenzijom

Foto: Filip BRALA



Dolaskom mladih igrača, koji su vrlo odgovorni i željni dokazivanja, dobili smo veliku količinu energije – kaže Mrva


Odbrojavanje do početka sezone (u nedjelju kad Borik-Puntamika u prvom kolu ugošćuje Šibenik) je započelo. Pet dana do te prve utakmice kojoj je prethodilo više od dva mjeseca priprema pokazat će kakvim sve oružjem raspolaže trener Neven Plantak. Čak 14 igrača ima Plantak u rosteru i svi oni su u pripremnom razdoblju izgradili temelje za teške prvenstvene ispite koji ih očekuju. Nikad veća širina u rotaciji i iznimna energičnost i mladost koja se može osjetiti na svakom treningu i utakmici pokazatelj su neke nove Borik-Puntamike. Kao najstariji među njima s tek 26 godina, ujedno i kapetan Mate Mrva, ukazat će da ipak treba dati vremena ovoj mladoj momčadi u kojoj većina igrača još nije ni osjetila ozračje samih utakmica u A-1 ligi.
– Dosta dobro izgledamo i stvarno se kvalitetno i radi. Bit će malo čupavo u početku, jer ima dosta mladih igrača od kojih većina nije igrala u ovakvom rangu i trebat će strpljenja od nas igrača do navijača da sjedne sve na svoje mjesto. Iako smo u pripremnom razdoblju izgubili tek jednu utakmicu, prvenstvene utakmice su sasvim nešto drugo i tu ćemo najveći teret trebati iznijeti mi malo iskusniji igrači.
Za razliku od prošle sezone nema Dundova, Žorža, Čiklića, Grgurovića… Koliko su ovi novopridošli njihove dostojne zamjene?
– S novim igračima dobili smo ono što nam je nedostajalo prošle sezone, pogotovo pri kraju Lige za ostanak kad nam je ponestajalo svježine i tu smo sigurno u plusu za ovu sezonu. Ipak s Dundovom i Žoržom imali smo sigurnost jer su oni uvijek znali rutinom ili iskustvom pronaći rješenje. Njih više nema što ne mora značiti da smo hendikepirani nego da smo dobili neku drugu dimenziju.
O kakvoj se novoj dimenziji radi? Kakvu košarku će Borik-Puntamika igrati ove sezone?
– Nova dimenzija je što imamo širok roster i trener Plantak uvijek ima varijantu više. Također situacije s ozljedama, koje su normalne tijekom sezone, anulirane su jer uvijek može netko uskočiti. Također treba istaknuti veliku količinu energije koja je ušla dolaskom mladih igrača koji su vrlo odgovorni i željni dokazivanja. Borik-Puntamika će ove sezone igrati košarku s brzim napadom i vrlo čvrstom obranom koja bi trebala biti naš zaštitni znak.
Borik-Puntamika u odnosu na ostalih devet momčadi u A-1 ligi?
 – Bit će ovo još jedna vrlo izjednačena sezona u kojoj nema izrazitih favorita. Jedino možda Split se malo ističe na račun kvalitetnijeg rostera i velike tradicije koju ima. Sigurno će svaka momčad biti opasna na svom terenu i mogla bi biti ovo još jedna sezona u kojoj će se vrlo teško osvajati bodovi u gostima.


 NEZALIJEČENI NA ŠIBENIK




Kapetan Mrva je skupa s Ivanovom već neko vrijeme na listi ozlijeđenih. Hoće li biti spremni za Šibenik ni on ne može dati konkretan odgovor.
– Imam taj problem s leđima i trebao bih nakon pregleda kod liječnika dobiti pravu sliku te ozljede. Do nedjelje još ima pet dana i moguće je da odigram neku dionicu utakmice. Ivanov se zaliječio, ali mu nedostaje fizičke spreme i tu će trebati neko vrijeme da se dovede na razinu ostalih igrača. Ipak i on bi mogao pomoći u nekim dijelovima utakmice iako će većina tereta pasti na leđa Čakarunu, Baždariću, Troskotu i Paviću. Prva dva do tri kola trebat će i Ivanovu i meni da se uspijemo “rekuperati” i zauzeti mjesta u prvoj petorci kako je trener Plantak i predviđao prije naših ozljeda.