Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Prvo spasili svoj Čazmatrans, a sada će i radnike Contusa

Autor:

14.10.2009. 22:00
Prvo spasili svoj Čazmatrans, a sada će i radnike Contusa

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Moram reći da nismo baš zadovoljni odabirom Čazmatrans Nove, jer smo se nadali da će na natječaju dobiti Olvin. Međutim, bitno je da smo zadržali naše poslove, a dalje ćemo vidjeti, rekao je Marin Kvartuč, sindikalni povjerenik Contusa


Ponuda autoprijevozničke tvrtke Čazmatrans Nova d.o.o. iz Čazme izabrana je kao najpovoljnija ponuda koja je pristigla na javni poziv na podnošenje ponuda za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na međužupanijskim autobusnim linijama Zadar-Zagreb i Zadar-Split te međunarodnoj autobusnoj liniji Zadar-Zrenjanin. Čazmatrans – Nova, nasljednik Čazmatransa, kojeg su nakon stečaja na temelju svojih potraživanja osnovali nekadašnji zaposlenici, na tim će linijama moći prevoziti putnike do 31. svibnja 2011. godine. Odluku je donijelo Povjerenstvo za provođenje postupka javnog poziva pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a ponuđači koji nisu odabrani imaju tri dana za podnošenje eventualnih prigovora na ovu odluku.
 – Ponuda Čazmatrans – Nove u cijelosti je zadovoljila obvezne kriterije i najkvalitetnije ispunila osnovne kriterije, a to su preuzimanje zaposlenika prethodnog prijevoznika Contus d.d. Zadar, starost autobusa i cijena karte, kao što je bilo navedeno u javnom pozivu, rekla je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva prometa, mora i infrastrukture.
Na javni poziv koji je bio raspisan 21. rujna pristiglo je 11 ponuda, od kojih je 10 dostavljeno pravodobno i na propisani način, dok je ponuda Puntamika-line dostavljena bez pisane izjave ponuditelja o preuzimanju u stalni radni odnos zaposlenika. Ponude su podnijeli i  Slavijatrans, Brioni, Samoborček, Presečki, Olvin, Zadarbus, APP, Autotrans Rijeka i Panoramabus.
 – Moram istaknuti kako su sve ponude na ponovljenom natječaju bile jednako kvalitetne. Mi smo dobili odluku i prihvaćamo je kao takvu, bez obzira što su želje radnika bile drugačije od onoga što Povjerenstvo smatra kao najboljom ponudom. Ipak, najvažnije je da smo osigurali posao za svih 23 radnika, rekao je Vedran Uranija, prevni zastupnik SSSH-a. On je istaknuo kako će pratiti tijek preuzimanja radnika koji bi nakon tri i po mjeseca mogli opet započeti s radom.
– Moram reći da nismo baš zadovoljni odabirom Čazmatrans Nove, jer smo se nadali da će na natječaju dobiti Olvin. Međutim, bitno je da smo zadržali naše poslove, a dalje ćemo vidjeti, rekao je Marin Kvartuč, sindikalni povjerenik Contusa.
Direktor Čazmatrans Nove Dragan Marinović kazao je kako je tek saznao da su dobili na natječaju te da će tek kad dobije službenu potvrdu rezultata natječaja moći govoriti kako će dalje postupati. Dodao je kako su dali izjavu da će zaposliti sve nekadašnje zaposlenike Contusa te će tako i učiniti.
 – U našoj trvtki ima mjesta za sve nekadašnje zaposlenike Contusa i kad nam potvrde da smo mi novi koncesionar tih linija mi ćemo ih zaposliti, zaključio je Marinović.