Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pomoć socijalno ugroženima

14.10.2010. 22:00
Pomoć socijalno ugroženima


U dogovoru sa županijskom i gradskom upravom, mladež je obišla i njihove prostorije te im omogućila sudjelovanje u pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna. Naša su očekivanja da će akcija uroditi sa 20.000 kuna prikupljenih sredstava koliko smo prikupili i prošle godine, kazao je Galac
Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zadar i ove godine uključuje se u akciju “Solidarnost na djelu” koja se od jučer počela provoditi u cijeloj Hrvatskoj.
Zadarski Crveni križ u akciju se uključio radi prikupljanja materijalnih i novčanih sredstava za pomoć najpotrebitijim obiteljima. Prije nekoliko dana krenule su pripreme za ovu akciju kad su čelni ljudi zadarskog Crvenog križa obišli sve srednje i osnovne škole na području grada i zadarskog zaleđa od Starigrada, Ražanca, Nina, Vrsi, Pridrage, Posedarja, Novigrada, Pridrage, Škabrnje pa do Bibinja.
Ravnatelj Crvenog križa Bore Galac kazao je da su prethodno obavijestili ravnatelje škola o ovoj akciji te pustili u opticaj bonove u apoenima od 1 kune.
– Na taj način svaki će učenik moći sudjelovati svojim prilogom od 1 kune u pomoći socijalno ugroženim obiteljima, a da istodobno njihov proračun ne bude opterećen. Teška su vremena i svi teško živimo, no uvijek ima onih osoba i obitelji kojima je još teže, rekao je Galac, dodavši da će se sredstva u školama prikupljati tijekom tjedan dana.
Jučer ujutro mladež Crvenog križa krenula je u obilazak gradskih radnji te djelatnicima i poslodavcima ponudili su bonove u apoenima od 5, 10 i 20 kuna.
– U dogovoru sa županijskom i gradskom upravom mladež je obišla i njihove prostorije te im omogućila sudjelovanje u pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna. Naša su očekivanja da će akcija uroditi sa 20.000 kuna prikupljenih sredstava koliko smo prikupili i prošle godine.
S prikupljenim novčanim sredstvima sudjelovat ćemo u kupnji oko 400 paketa pomoći za socijalno ugrožene osobe, a bit će im podijeljene pred božićne blagdane, istaknuo je Galac.
Također, Galac je podsjetio da građani imaju prilike donirati odjeću i obuću tijekom cijele godine, i to u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Zadar na Relji u Ulici Ljudevita Posavskog 4. Skladište je otvoreno za donacije svakog dana od 10 do 13 sati.