Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prva brucošijada zadarskih studenata u Zagrebu

14.10.2010. 22:00
Prva brucošijada zadarskih studenata u Zagrebu


Brucošijadom uz nastup Zorana Jelenkovića u klubu Roko u Zagrebu, Klub zadarskih studenata službeno je započeo novu akademsku godinu.
Nakon upisa na fakultete, traženja smještaja i svih ostalih pripremnih radnji potrebitih za studentski život u metropoli, logičan slijed kao šlag na kraju uoči napornih predavanja i ispita bilo je organiziranje zabave u pravom zadarskom duhu.
Majstor za pravljenje fešte i štimunga još se jednom pokazao već tradicionalni gost, odnosno prijatelj zadarskih studenata, Zoran Jelenković. Uz asistenciju još jedne zadarske legende, njegovog tekstopisca i pjesnika Nevija Paleke Sore, veseli duo zagrijao je skoro tisuću posjetitelja zagrebačkog kluba Roko na Savi. Vrhunac večeri još se jednom pokazalo zajedničko izvođenje „Viktorije”. Jelenković je do sitnih jutarnjih sati nastavio nizati svoje hitove, kao i bezvremenske pjesme Tomislava Ivčića, Miše Kovača…
Sama brucošijada započela je već na stalnoj adresi zadarskih studenata, u Zadarskom klubu na Britancu, gdje je bilo okupljanje uoči koncerta. Primat zvijezde večeri Jelenkoviću je na trenutak preuzeo Soro čitanjem i recitiranjem svojih pjesama iz nedavno objavljene zbirke „Moja loza moja voda”. Unatoč gustom rasporedu zbog brojnih događanja u Zadru ovih dana i dolaska predsjednika Josipovića, zadarske studente došli su pozdraviti dogradonačelnik Zadra Darko Kasap i pročelnik Ureda gradonačelnika Boris Artić, nekoć i sami studenti zagrebačke adrese.
Na kraju, kako je u razgovoru sa studentima kazao i sam dogradonačelnik, „studente nemojte „pilati” oko faksa, samo ga završite i vratite se doma.”