Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Relaksice putuju u Mursko Središće

14.10.2010. 22:00
Relaksice putuju u Mursko Središće


Pedesetak relaksica u subotu odlazi u Mursko Središće. Tamo nas dočekuju rekreativke s kojima smo se sprijateljile na Danu Relaksa pa ćemo zajednički pješačiti uz rijeku Muru, kaže Pijaca
Listopad je mjesec pješačenja. Naime, Svjetski dan pješačenja obilježen je prve subote u listopadu, nakon čega je Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve”, koji je član Tafise, Međunarodne organizacije “Sport za sve”, proglasio cijeli mjesec mjesecom pješačenja.
Takva odluka donesena je s namjerom da ljudi što više idu u prirodu kako bi se manifestirala pripadnost određenoj sredini i razvila svijest o potrebi ekološkog očuvanja te sredine, ali i svijest o potrebi kretanja, osobito pješačenja kao najjednostavnijeg i najsvrsishodnijeg oblika sportske rekreacije u funkciji očuvanja i unapređenja zdravlja.
Zadarska Udruga za sportsku rekreaciju žena “Relaks”, koja je članica Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”, već tradicionalno se uključuje u obilježavanje Svjetskog dana pješačenja koji je ove godine u Hrvatskoj prerastao u mjesec pješačenja.
Turnir u odbojci i boćanju održan je 3. listopada u Oklaju, gdje su zadarske rekreativke osvojile dvije medalje, zlatnu i srebrnu.
– Bile smo 3. listopada u Oklaju, gdje je održan turnir u boćanju i odbojci. Zadarske relaksice u Oklaju su osvojile prvo mjesto, dakle, zlatnu medalju u odbojci. Drugo mjesto i srebrnu medalju relaksice su osvojile u boćanju, govori Katja Pijaca, navodeći kako su u pobjedničkoj ekipi bile Kristina Mustać, Ana Markulin i Đeni Matešić.
Sada, redovito vježbajući dva puta tjedno u Sportsko-rekreativnom centru “Ravnice” i Osnovnoj školi Stanovi, relaksice se pripremaju za odlazak u Mursko Središće. Tamo će u subotu s prijateljicama, međimurskim rekreativkama, pješačiti uz rijeku Muru.
– Pedesetak relaksica u subotu odlazi u Mursko Središće. Tamo nas dočekuju rekreativke s kojima smo se sprijateljile na Danu Relaksa pa ćemo zajednički pješačiti uz rijeku Muru, kaže Pijaca, dodajući kako nakon povratka iz Murskog Središća relaksice očekuju nove aktivnosti, u kojima računaju na podršku svih Zadrana.
Naime, u povodu Svjetskog dana osteoporoze koji se obilježava 20. listopada, zadarske relaksice u suradnji s Udrugom za osteoporozu organizira pješačenje po Zadru. Time relaksice žele skrenuti pažnju na to da je pješačenje najjednostavniji oblik održavanja zdravlja.
– Počet ćemo pješačiti u Foši u 17 sati. Pozivamo sve Zadrane da nam se priključe u šetnji gradom, osobito one koji nisu uključeni ni u kakve sportsko-rekreativne aktivnosti, govori Pijaca.
Zadarske rekreativke sudjelovat će na boćarskom turniru koji se 24. listopada održava u Pridragi. Listopadske aktivnosti relaksice će zaključiti akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, koju Pijaca najavljuje za 27. listopada.