Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kazalište je opet u modi

14.10.2011. 22:00
Kazalište je opet u modi


Iz HNK-a Zadar potvrdili su nam kako je interes za pretplate ove godine bio izuzetno velik te pozivaju građane da na vrijeme rezerviraju i kupe ulaznice kako ne bi ostali bez mjesta za željene predstave


Jučer u 13 sati i službeno je završena prodaja pretplata za dramsku i koncertnu sezonu Hrvatskog narodnog kazališta Zadar 2011./12. Ove godine HNK Zadar ostvario je rekordnu prodaju s čak 222 prodane pretplate za dramski, te 90 pretplata za koncertni program dok je prodaja studentskih pretplata još uvijek u tijeku.
Rekordan broj pretplata
Iz HNK-a Zadar potvrdili su nam kako je interes za pretplate ove godine bio izuzetno velik te pozivaju građane da na vrijeme rezerviraju i kupe ulaznice kako ne bi ostali bez mjesta za željene predstave.
Ovakav sjajan odaziv publike potvrdio je da je HNK Zadar povukao pravi potez zaposlivši na mjesto glazbene producentice mladu zadarsku muzikologinju Dinu Bušić koja je unijela inovacije u koncertni dio programa, ali isto tako su atraktivne predstave u dramskom programu koje nudi predstojeća sezona svakako naišle na odobravanje publike.
Podsjetimo, cijena pretplate za dramsku sezonu, u koju je uključeno 12 predstava, bila je 750 kuna za nove pretplatnike te 525 kuna za dosadašnje pretplatnike i umirovljenike, studente i osobe s invaliditetom. Cijena koncertne pretplate, u koju je uključeno osam koncerata, iznosila je 270 kuna za nove te 200 kuna za dosadašnje pretplatnike i umirovljenike, studente i osobe s invaliditetom. Pogodnosti pretplate su stalno mjesto za predstave u pretplati te mogućnost primanja obavijesti o programu HNK Zadar putem sms-a ili e-maila.
50 kuna za “Gostioničarku Mirandolinu”
Sezonu će već 20. listopada u 20 sati otvoriti Goldonijeva “Gostioničarka Mirandolina” koja će osim premijerno biti igrana i na pretpremijeri 19. listopada te reprizno 21. listopada. Spomenimo još da je predstava rađena u koprodukciji HNK-a Zagreb i HNK-a Zadar, te u režiji Aleksandre Broz što je i više nego dovoljna pozivnica u kazalište. Ujedno karte za “Gostioničarku Mirandolinu” mogu se od jučer kupiti na blagajni HNK Zadar, u radnom vremenu od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 13 te od 18 do 20 sati i subotom od 9 do 13 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna.
Do kraja listopada u programu HNK Zadar očekuje nas još nekoliko atraktivnih događanja. U četvrtak 27. listopada Zagrebački gitaristički kvartet otvorit će koncertnu sezonu koncertom “Viva Guitarra” u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. 28. listopada, u petak, Zadarski plesni ansambl proslavit će 20 godina postojanja plesnom predstavom “En Face” u kazališnoj dvorani HNK Zadar, dok će listopad završiti sa Zadranima i to koncertom iz ciklusa Bersa “Bivši učenici, budući kolege”, koncertom studenata proizišlih iz Glazbene škole Blagoje Bersa koji će se održati 30. listopada u Svečanoj dvorani. Također glumci HNK Zadar gostuju 14. listopada u INK Pula gdje će se predstaviti s predstavom “I to je ljubav”.


 NOVE POGODNOSTI ZA STUDENTE




U želji da kazalište približe studentima u HNK-u Zadar pripremili su zanimljive popuste i novosti za studente. Studentska pretplata u koju su uključene 3 predstave i 3 koncerta još uvijek traje, a umjesto 200 kuna koliko pretplata iznosi od sada do odlaska u kazalište studenti mogu još povoljnije. Naime, HNK Zadar u suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar pokrenuo je akciju darivanja studenata Sveučlišta u Zadru posebnim popustom na studentsku pretplatu povodom Mjeseca hrvatske knjige. Učlanjenjem u knjižnicu od 15. do 24. listopada studenti ostvaruju popust od 25 posto na studentsku pretplatu u HNK-u Zadar. Popust se ostaruje uz predočenje članske iskaznice knjižnice i računa za upis ili obnovu upisa u knjižnicu čime cijena studentske pretplate iznosi svega 150 kuna. Upis se vrši u uredu HNK Zadar, Široka ulica br. 8, 1.kat, radnim danom od 9 do 13 sati. Studenti koji se u Mjesecu hrvatske knjige odluče učlaniti ili obnoviti članstvo u GKZD, u trajanju od 15. listopada do 15. studenog, mogu to učiniti po sniženim cijenama od 60 kuna za prvi upis te 50 kuna za obnovu.
U studentsku pretplatu ulaze predstave “I to je ljubav” HNK-a Zadar u listopadu, “Nosi nas rijeka” Gradskog dramskog kazališta Gavella u studenom te “Amateri” Kazališta Knap u ožujku. Koncerti koji ulaze u pretplatu su “Kad je Piazzolla sreo Bacha” u prosincu, “Stop – udaraljkaši!” u veljači te “Jalta, jalta – komorna verzija mjuzikla” u ožujku. Iz HNK-a Zadar najavljuju još zanimljivih akcija za studente u predstojećim danima.