Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Ne sjećamo se da smo se ikad posvadili”

14.10.2013. 22:00
“Ne sjećamo se da smo se ikad posvadili”


U sretnom su braku rodili i odgojili troje djece – Antonija, Sanju i Nikolu, a oni su ih pak razveselili s osmero unučadi koje su baba i dida ponosno nabrajali: Joso, Maria-Zara, Anđelo, Nikolina, Rona, Roko, Niko i Đani


Anna Maria i Jerolim Parić s Belafuže proslavili su zlatni pir. Pedeset godina braka nije mala obljetnica u današnjim vremenima instant brakova, koji nerijetko potraju tek nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, a njihov eto traje i traje, kažu veseli Parići.
Anna Marija, ili Anka, kako je na Belafuži svi zovu i njezin Jerolim u sretnom su braku rodili i odgojili troje djece, Antonija, Sanju i Nikolu, a oni su ih pak razveselili s osmero unučadi koje su baba i dida ponosno nabrajali: Joso, Maria-Zara, Anđelo, Nikolina, Rona, Roko, Niko i Đani.
Svi oni zajedno priredili su Anki i Jerolimu pravu feštu u jednoj zadarskoj konobi i time im zahvalili za sve ono dobro čime su ih baba i dida obogatili.
– U tri smjene 37 godina radija san u Bagatu, a žena je bila kod kuće uz dicu. Ne sićan se da smo se baš svađali, onako koji put se priričiš, ali to je normalno. Dica su nam dobra, unuci isto i evo lipo nam je, govori Jerolim, dok je supruga Anka još uvijek pospremala brojne darove koje je dobila, ponosno nam pokazujući i prekrasan buket crvenih ruža na kojima je stajao broj 50.
– Sritni smo s našon dicom, eto to vam mogu reći, rekla nam je na kraju Anna Maria Parić zvana Anka.