Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Matulović: Nadam se da ćemo pronaći dodatnu energiju

14.10.2016. 22:00
Matulović: Nadam se da ćemo pronaći dodatnu energiju


Košarkaši Zadra u subotu(19 sati) u dvorani na Višnjiku dočekuju MZT
Prve dvije utakmice prvenstva Hrvatske košarkašima Zadra dobro su došle da zaborave ono što se događalo prošli tjedan u ABA ligi. Pobjede protiv Kvarnera u Rijeci i Šibenika u odličnoj atmosferi Krešinog doma vratile su momčadi Ante Matulovića dio samopouzdanja izgubljenog nakon -37 protiv Crvene zvezde i posebno -58 protiv Cedevite.
– Vidi se da još uvijek igramo pod nekim grčem, stisla nas je neka psihoza, jer zaista nije ugodno izgubiti onolikom razlikom. Zato su nam ove dvije utakmice u prvenstvu Hrvatske bile vrlo važne, pogotovo ova protiv Šibenika, s obzirom na tenzije koje su se podigle. Bilo je lijepo igrati pred mnogo ljudi i navijačima, koji su ponovno napravili pravu atmosferu i dosta su nam pomogli kada smo bili u nekim crnim rupama i kada nas je protivnik stizao – kaže Jakov Vladović.
Ante Matulović o svojoj produljenoj ruci na terenu ima samo riječi hvale.
– Jakova smo doveli praktički za 10-15 minuta po utakmici, a on igra 42 od mogućih 40. Maksimalno je unutra, kao pravi kapetan, lider ove momčadi i trener na parketu. Zna povući kada treba, zna stati na loptu i o njemu ne treba trošiti previše riječi. To je zadarska škola.
Osim Vladovića, veliku minutažu u prethodna dva susreta imali su i Lovro Mazalin (76) i Mislav Brzoja (76), a tek nešto manju Boris Barać (64) i Ivan Marinković (61), na čija je mjesta uskakao sve bolji Kristijan Krajina. Dobra vijest za trenera Zadra je što će protiv MZT-a moći računati i na Ivana Ramljaka, koji u prvom dijelu sezone ima pravo nastupa samo u ABA ligi.
– On će protiv MZT-a biti u sastavu i to je odlična vijest, jer je riječ o igraču koji može igrati na pozicijama od jedan od četiri i povezati našu igru. Njegov dolazak nam jako puno znači – ističe Matulović.
Svi na Višnjiku svjesni su važnosti utakmice s makedonskim prvakom, koji u prva četiri kola nije ostvario nijednu pobjedu.
– Ovo nam je posljednji u nizu susreta u ritmu svaka dva dana. Sljedeći tjedan ćemo napokon imati pet-šest slobodnih dana pa ćemo pronaći vremena i za odmor. Naravno, nastavit ćemo marljivo raditi kao i do sada i u tom dijelu moram pohvaliti momčad. Nitko ne folira nekakve bolove kako bi se poštedio na treningu, već su momci pravi profesionalci, podnose napore i izvršavaju sve što im se kaže. MZT? Jako težak protivnik i jako važna utakmica. Moramo napraviti sve za pobjedu da na pravi način zaključimo ovo teško razdoblje i okrenemo novu stranicu.