Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nikica Simić predložen za Nagradu grada Zadra

14.10.2016. 22:00
Nikica Simić predložen za Nagradu grada Zadra


Hrvatsko književno društvo Ogranak Zadar predložilo je profesora Nikicu Simića za Nagradu Grada Zadra. U izdanju HKD Ogranak Zadar izašla mu je i nagrađena knjiga “Heraklit mračni u hrvatskome školstvu”.
Iz društva navode kako su ovom knjigom nezaustavljivo krenule lekcije iz Zadra hrvatskome školstvu.
“Simić je autor udžbenika, učitelj, mentor, ravnatelj, osnivač dviju privatnih škola, roditelj i neprekidni maštar – vizionar boljega školstva, a njegov je Heraklit mračni racionalna i emotivna pobjeda nad svim lošim postavkama u hrvatskome školstvu, od sustava natjecanja, varanja i ocjenjivanja do udžbenika, nastavnih programa, reformskih dokumenata, pogrešnih političkih odluka, ‘brzih’ doktora, akademika i političara. Motiv za tako nešto, uvijek je bila angažiranost oko mladih darovitih ljudi”, naveli su u svom prijedlogu iz Ogranka HKD-a.
“Mi u Hrvatskom književnom društvu želimo biti podrška, zaštita i predlagatelji koji prepoznaju veličinu i vrijednost takvih pojedinaca – vizionara koji ništa ne traže za sebe i cijeli svoj život i profesiju posvete društvenoj zajednici. A društvena ih zajednica rijetko kada prepozna. Eksperimentalni gimnazijski program preteča je kurikularnoj reformi, a knjiga Heraklit mračni u hrvatskome školstvu podloga i literatura za sve one koji Zadar žive, koji Hrvatsku žive, i svom svojom dušom, intelektom i življenjem osjećaju i misle djecu”, zaključuju.