Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Želja im je tiskati “Zadarsku Brodaricu”

14.10.2016. 22:00
Želja im je tiskati “Zadarsku Brodaricu”


Na godišnjoj skupštini Matice Zadrana predstavljen je plan rada do kraja godine, kao i za 2017. godinu. Do kraja ove godine održat će se dva predavanja, “Palača Cedulin – jučer, danas, sutra”, te “Kratka povijest zadarskog školstva”.
U čitaonici Državnog arhiva 19. prosinca će se održati predavanje “Kratki pregled zadarskog zdravstva”, 2. dio, a predavač je Mirko Jamnicki Dojmi.
Sljedeće godine u planu su dvije tribine, jedna na temu uređenja raskrižja kod Žmirića, a druga o rekonstrukciji lokalnog Autobusnog kolodvora.
U planu je i predavanje Pier Alessandro Paravia i njegov dar rodnom Zadru: povodom 220 godina od rođenja i 160 godina od smrti (Zadar, 15. srpnja 1797. – Torino, 18. ožujka 1857).
Održat će se i predavanje o doniranju organa, a planiraju se susreti “S doktorom na kavi” – jednom do dva puta mjesečno osim tri ljetna mjeseca. Za sljedeću godinu želja je i tiskanje knjige Zadarska Brodarica, autora Abdulaha Seferovića i Želimira Maštrovića.
Budući da se Milenka Bukvić ne misli više kandidirati za predsjednicu Matice Zadrana, a Izbornu skupštinu dužni su održati do kraja ožujka 2017. kada njoj ističe mandat, nije zacrtala neki zahtjevniji plan događanja, jer će on ovisiti o novom predsjedniku i novom Upravnom odboru Matice Zadrana.