Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Može pobjeda? Ši, ši!

Autor: Šime Ćurko

14.11.2008. 23:00
Može pobjeda? Ši, ši!

Foto: Vedran SITNICA



Ne zanimaju me puno najavljeni izostanci nekih igrača Šibenika jer je to momčad koja ima dovoljan fond igrača, posebno onih mlađih, koji na ovakvim utakmicama traže prigodu za dokazivanje – kaže Ivica Datković
Zagora, klub o kojem posljednjih dana pišu i govore i inozemni mediji, nije zaobišla ni Stanove. Iako Zadar nema ništa s Unešićem, a poveznica Zagore i Šibenika bila bi jedino ta što su oba kluba iz Šibensko-kninske županije, onaj uvodni, neformalni dio jučerašnjeg druženja Ivice Datkovića, trenera, i Josipa Bajla, sportskog direktora, protekao je u iznošenju dojmova u nogometnom događaju broj jedan prošlog tjedna.
– To što je napravila Zagora ne može prirediti nijedan hrvatskih klub – nije skrivao Bajlo svoje oduševljenje viđenim u Unešiću. Jasno, trebao je nešto reći i o Šibeniku. Osim što je Bajlo govorio o “izuzetno teškoj utakmici u kojoj Zadar ima puno veći imperativ od Šibenika”, sve ostalo bilo je u znaku Datkovićevih promišljanja. Bajlo je Datkoviću pripomenuo da bi mogao nešto reći o strategiji i taktici za Šibenčane, na što je trener ponovno ono što mu je do sada ionako bila uobičajena praksa, o sastavu i nečemu što zovemo taktika prije utakmice nema govora. Kad je tako zanimljivo je bilo poslušati što to Datković sa svojim igračima smjera učiniti u nedjelju.
– Prva stvar u pripremi utakmice sa Šibenikom bila je zaboraviti Osijek. Poraz kao takav u Osijeku nije senzacija, naletjeli smo na razigranog domaćina, ali način na koji se on dogodio malo nas je zabrinuo. Dogodile su se neke indvidualne pogreške koje su posljedica onoga što je Zadar doživljavao u prvom dijelu sezone i svih poraza koji su se tada dogodili. Te pogreške ubuduće moramo sasvim ukloniti ili ih makar svesti na minimum.
O Šibeniku Datković će reći sve najbolje.
– Kao što je potrebno Osijek zaboraviti što prije tako se ne smijemo osvrtati ni na niz dobrih igara Šibenika i činjenicu da su na gostovanjima jedna od naših najopasnijih momčadi. Cijenim Šibenik i trenera Ivicu Kalinića, ali siguran sam da ćemo mi biti ti koji ćemo dominirati na terenu svih 90 minuta. Ne zanimaju me puno najavljeni izostanci nekih igrača Šibenika, jer je to momčad koja ima dovoljan fond igrača, posebno onih mlađih, koji na ovakvim utakmicama traže prigodu za dokazivanje.
Na Stanovima su nestrpljivi kada će doći utakmica koja će ih pomaknuti s posljednjeg mjesta.
– Očekivali smo da bismo se povoljnim rezultatom u Osijeku mogli sasvim približiti konkurentima, ali to se nije dogodilo. Štoviše, Inter nam je pobjegao na pet bodova. Uz podršku s tribina, očekujem i glasni Tornado, vjerujem da ćemo nakon ovog kola biti sasvim blizu pozicijama na ljestvici koje jamče ostanak u ligi.
Datković priželjkuje pravi, domaćinski Zadar.
– Naš je cilj bio od Stanova ponovno napraviti neosvojivu tvrđavu. To je nužno, posebno u našoj bodovnoj situaciji. Svaki protivnik, pa tako i Šibenik, mora osjetiti gdje je došao, a da bi se to dogodilo nužno je da se mi pravilno postavimo.
Vjerojatni sastav (3-4-2-1): Vuković – Puljić, Batkoski, Parmaković – Maruna, Milin, Ljubičić, Pletikosić – Surać, Tomasov – Terkeš. Pričuve: Ježina, Šiklić, Jerbić, Župan, Rašo, Batur, Mitrović. Nedostaje: Bilaver (ozlijeđen).


 ZADAR NA DNU VEĆ TRI MJESECA


<!– @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>
Od 17. kolovoza, dakle, puna tri mjeseca, Zadrani su posljednji na ljestvici. Tamo su pali nakon poraza u Šibeniku (1:0), a strijelac iz slobodnog udarca bio je Dražen Gović, jedan od ključnih igrača Šibenika, koji se svojevremeno nije uspio afirmirati u Zadru.