Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Petani: Hvala Jazinama, dobrodošlica Boriku

14.11.2010. 23:00
Petani: Hvala Jazinama, dobrodošlica Boriku


Došao sam u momčad koja ima veliki potencijal i iako nema mnogih igrača od lani, odmah sam se dobro uklopio – kaže Petani


Slavlje usred Bedekovčine košarkašima Borik-Puntamike donijelo je učvršćivanje diobe prvog mjesta A-1 ljestvice zajedno sa Splitom. Omjer je to koji sigurno nisu Puntamičani predviđali ni u najljepšim snovima prije početka sezone. Mlađahna momčad pod vodstvom trenera Nevena Plantaka pokazala je da unatoč mnogim otežavajućim okolnostima koje su ih snašle ulazeći u novu sezonu ima ono nešto što dijeli pobjednike od gubitnika. Može se to nazvati karakterom, timskim duhom ili jednostavno posloženošću samog tima koji na terenu djeluje izuzetno kompaktno i pravi velike probleme svojim protivnicima. Složit će se s tom konstatacijom i povratnik među “zelene”, Teo Petani, koji je nakon prošle sezone u kojoj je bio jedan od nositelja igre Puntamičana bio prisiljen na dugu pauzu od košarke. Nije ga bilo skoro šest mjeseci, ali se izgleda vratio u najbolji trenutak u staro jato.
– Ozlijedio sam se pred ljeto i ta distorzija skočnog zgloba me udaljila od terena na neko vrijeme. Pošto se nisam mogao pridružiti na pripreme za novu sezonu, ostao sam bez kluba te sam pokušao nakon rehabilitacije preko Zadra koji me nedavno zvao na probu. Nisam donio ono što je Danijel Jusup zahtijevao te sam na kraju stigao natrag u Borik-Puntamiku – kaže Petani kojeg su u Borik pozvali onog trenutka kad je Ante Dević odlučio odustati od sezone.
– Trebalo je tri minute da se uspijemo dogovoriti. Sve ovo ipak ne bilo moguće da mi nije u susret izašao KK Jazine tj. njihov trener Čedomir Perinčić i predsjednik Marinović koji su mi otvorili mogućnost da nakon izliječenja ozljede treniram s njima. Zahvaljujući tome nije mi bio problem ući u naporni ritam treninga koji me dočekao u Borik-Puntamici. Svjestan sam da mi neće biti lako odmah od starta pružati one partije na koje sam ih navikao prošle sezone, a nadam se da ću do Božića uspjeti doseći prihvatljivu razinu.
Petanija nije bilo šest mjeseci. Ipak, protiv Zaboka zaigrao je nekoliko minuta te uspio pridonijeti velikoj pobjedi Puntamičana.
– Došao sam u momčad koja ima veliki potencijal i iako nema mnogih igrača od lani, odmah sam se dobro uklopio i svi dojmovi su za sada iznimno pozitivni. Atmosfera kakva se može samo poželjeti, sustav igre se poštuje te mi nije bilo teško proći fazu aklimatizacije. Momčad je vrlo mlada i nitko, pa ni ja, nije mogao predvidjeti da će tako dobro igrati i imati nevjerojatan rezultat u prvih šest kola.
Sljedeći protivnik Puntamičana je Svjetlost u Jazinama.
– Težak protivnik, tradicionalno moćan A-1 ligaš, no nakon prikazanog u prvih šest kola, mi smo ti koji igramo dobro i, na kraju krajeva, imamo pet pobjeda. Ako cijela momčad bude odreagirala kao u posljednjoj protiv Zaboka, onda ne treba biti bojažljiv pred taj susret. Volio bih jedino kao i ostali suigrači da se napune jednom Jazine u prvenstvenoj utakmici, jer ako to nisu ti dečki zaslužili onda ne znam tko jest. Zapravo, ne treba ljude čak više ni pozivati, ako im ovakva mlada zadarska momčad s ovakvim rezultatima i igrama koje pruža u posljednje vrijeme nije mamac za dolazak u Jazine, onda ne znam što bi trebalo privući pažnju ljudi iz grada u kojem je košarka sport broj jedan.


 MLADI POPUT RUTINERA




Petani je povratkom u svlačionicu “zelenih” naišao na mnoga nova lica u odnosu na prošlu sezonu.
– Gledajući ih na utakmicama i na treninzima uočava se kolektivna snaga, no i svjesnost da se individualnošću ne bi postigli ovakvi rezultati. Mnogi igrači su ugodno iznenadili. Primjerice, Mikulić i Marić igraju već pet-šest utakmica jako dobro u kontinuitetu, a nisu praktički nikad igrali prvoligašku košarku. Gledajući ih na terenu, čovjek bi rekao da su pravi rutineri. Tu je i nekolicina starijih poput Pavića, Jurjevića gdje bi svrstao sebe iako sam po godinama bliži ovim mlađima. Kad dostignem pravu razinu forme očekujem da ću i ja moći potegnuti u najtežim trenucima.


 NIZ PUNTAMIČANA


1. kolo: Borik-Puntamika – VROS Darda 77:67
2. kolo: Dubrava – Borik-Puntamika 78:80
3. kolo: Borik-Puntamika – Alkar 79:44
4. kolo: Trogir – Borik-Puntamika 83:66
5. kolo: Borik-Puntamika – Dubrovnik 74:66
6. kolo: Zabok – Borik-Puntamika 61:74