Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radnicima Elana ponovno kasne plaće

14.11.2011. 23:00
Radnicima Elana ponovno kasne plaće


Radnicima obrovačkog Elana ponovno kasni plaća. I u upravi tvrtke potvrđuju da plaća za listopad još nije sjela na račune radnika, dok radnici tvrde kako još nije isplaćena niti rujanska plaća. Direktorica Elana Jasmina Čerina najavljuje isplatu za manje od deset dana dodajući da su od nedavnog posjeta novinara, tvornicu na Zrmanji posjetile mnoge državne inspekcije.
– Između ostalih, nadzor su izvršile i carinska i inspekcija rada, budući da su djelatnici koji su dojavili naše probleme novinarima, isto to učinili i prema državnim institucijama. Međutim, sve inspekcije nisu našle niti jednu jedinu zamjerku. Posebnost našeg poslovanja je takva da nismo dobili avanse za gradnju brodova. Poznato je da je u cijeloj Europi kriza, ne zna se sudbina eura, a u takvim okolnostima se kupci ne odlučuju na kupovinu brodova. Nekako smo se snašli za repromaterijal i napravili brodove do određenog stupnja izgradnje, ali kupci nerado plaćaju avanse pa je to uzrok sadašnjoj nelikvidnosti i nestašici novca za plaće, rekla je direktorica Elana Obrovac Jasmina Čerina.
Na drugu stranu, radnici ukazuju da je pritisak javnosti jedini koji bi mogao pomoći u njihovoj nezavidnoj situaciji tim više što vlasnik Matijaž Avšić, uredno prodaje brodove, a njihove plaće kasne. Direktorica Čerina opovrgava da su u međuvremenu, zbog prijave institucijama, neki radnici dobili otkaz.