Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Karamarko: Krv je štrapala na sve strane dok je Zoran Gagić tukao Divnića

Autor: Suzana Bandić

14.11.2012. 23:00
Karamarko: Krv je štrapala na sve strane dok je Zoran Gagić tukao Divnića

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iznoseći svoju obranu Šime Karamarko je jučer za ubojstvo Mladena Divnića optužio Zorana Gagića i Milenka Opačića. Završne riječi najavljene su za ponedjeljak, a potom slijedi presuda


Meni je žao zbog svega. Volio sam Mladena Divnića i pomagao mu koliko sam mogao. Nikad mu ne bih naudio. Ničeg ostalog se ne sjećam – kratko je te u sudnici Županijskog suda u Zadru jučer rekao umirovljeni pravosudni policajac Ivo Mitrović (57), zvani Jovo, odlučivši kako će se protiv optužbi za teško ubojstvo 62-godišnjeg Mladena Divnića, počinjeno na osobito okrutan način u mjestu Zelengrad 6. svibnja prošle godine, braniti šutnjom.
Za razliku od njega, drugooptuženi Šime Karamarko, zvani Šika, bio je daleko pričljiviji. On je, naime, svu krivnju za smrt Mladena Divnića i zvjersko mučenje njega optužio Zorana Gagića, vlasnika kuće gdje se nemili događaj odigrao tijekom prošlogodišnje proslave Đurđevdana. Osim njega, Karamarko je optužio i Milenka Opačića kazavši kako misli da je Gagić sve “odradio” upravo zbog njega.
Karamarko “htio pomoći”?!
– Gagić ga je udarao kolcem i nogama, a i polijevao ga je vodom. Ne sjećam se je li to bila vruća ili hladna voda. Opačić mu je dao šamar, a sjećam se i da ga je dok je bio na podu udario nogom u prsište. Ne znam je li ga Mitrović sa stolice namjerno srušio na tlo ili je pao pa ga srušio – ispričao je Karamarko dodajući kako ne zna zašto je istražnom sucu najprije rekao da je to bilo namjerno. Veći dio vremena je, kazao je, proveo u svom automobilu spavajući, a nije otišao kući jer mu je Gagić uzeo ključeve. Nije pozvao pomoć jer nije imao mobitel, a nije pobjegao jer se bojao Gagića za kojeg je čuo da je agresivan. Ispričao je i kako je u jednom trenutku htio pobjeći kroz prozor, ali da mu se otvorio “na kipu”. Karamarko je ispričao i da ne zna kako su on i Gagić dospjeli u njegovu ku
ću u Kruševu, ali kad je policija došla da se sjeća kako je on njegovoj supruzi rekao da ne plače, jer da on nije ništa učinio. Prije nego su napustili kuću Gagićevih, Karamarko je vidio Divnića u gepeku renaulta 4 u vlasništvu Ive Mitrovića, ali, kazao je kako ne zna tko ga je tamo stavio.
– Nisam ga udarao nogom u kičmu dok je ležao u autu, a nisam mu niti pepeo bacao u dupe. Kad sam krenuo kući, vozio sam magistralom nadajući se da ću sresti policiju da im sve ispričam, ali nisam. Inače sam vozio sporednim puteljcima kako bi ih izbjegao jer mi je na vozilu bio istekao tehnički – kazao je u svojoj obrani Karamarko nakon čega je sutkinja Dijana Grancarić donijela rješenje o okončanju dokaznog postupka te je posljednje ročište na kojemu će obrana i tužiteljstvo iznijeti završne govore zakazala za ponedjeljak ujutro.
Gnjusni zločin
Po optužnici Mitrović i Karamarko u Zelengrad su, u kuću Zorana Gagića, tog kobnog 6. svibnja došli zajedno s kasnije ubijenim Divnićem slaviti Đurđevdan. Tamo su jeli, pili, i onda se počeli svađati. Po navodima optužnice Karamarko je Divnića polio vrućom vodom, a oba optuženika su ga tukli rukama i nogama. Bacili su ga na pod i dalje tukli. Onda su malo pili, pa su ga vukli za noge na dvorište. Iako je Divnić zapomagao, nisu prestajali s udarcima. Udarili su ga i sjekirom po glavi od čega je zadobio reznu ranu na potiljku. Potom su mu skinuli hlače, a kad je do pasa gol onako ležao, Mitrović i Karamarko su mu gurali sitno zrnasto kamenje u predio spolnog organa i u stražnjicu. Nakon toga, odveli su ga do Mitrovićeva automobila, a potom odvezli na obližnji izvor gdje su ga Mitrović i Opačić pokušali oprati od krvi. Vidjevši da mu nema pomoći, Mitrović je oko šest sati ujutro pozvao policiju i Hitnu medicinsku pomoć kazavši kako u automobilu ima ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna pomoć. Ubrzo potom, Mitrović i Karamarko su uhićeni.