Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kolona s bikerima zastala u Škabrnji

Autor: Siniša Klarica

14.11.2012. 23:00
Kolona s bikerima zastala u Škabrnji

Foto: Vedran SITNICA



Zajedno u ratu-zajedno u miru, naziv je moto-karavane čiji su sudionici danas posjetili Škabrnju. Petu godinu za redom, karavana vozi od Prevlake do Vukovara gdje se 17. studenog navečer očekuje njihov dolazak.
– Na put dug oko 2.000 km jučer smo krenuli sa krajnjeg juga Hrvatske, s rta Oštro na Prevlaci. Nakon blagoslova, krenulo je oko stotinjak bikera iz velikog broja hrvatskih klubova. Ovi pokazujemo da je još živo sjećanje na događaje iz Domovinskog rata, a ove godine smo karavanu posvetili našim generalima, Gotovini i Markaču, koji u Den Haagu iščekuju konačnu presudu, rekao nam ispred organizatora, moto-kluba Korkyra Riders iz Korčule, Đani Radovanović.
Putem, motoristi pale svijeće na spomen obilježjima iz Domovinskog rata. Tako je danas bilo na groblju Sv. Luka u Škabrnji, kod spoemen obilježja stradalima 1991. gdje. Bikere dočekali načelnik Općine Škabrnja Luka Škara i predsjednik UHDDR-a Zoran Gurlica koj su u prostorijama općine priredili mali domjenak za sudionike karavane.
Dolazak motorista s juga Hrvatske posebno je razvselio djecu koja su s divljenjem razgledala parkirane motocikle. Prema starom bikerskom običaju, svoje kolege, počastili su i članovi zadarskog moto-kluba Beštije. Zajedno u koloni, svoje kolege otpratili su do Korenice. Prema riječima Đanija Radovanovića, očekuje se da će u koloni sjećanja 18. studenog u Vukovaru, sudjelovati najmanje 500 hrvatskih bikera koji će se i ove godine pokloniti žrtvi grada heroja u Domovinskom ratu.