Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pšenica i svijeće za Sv. Luciju

Autor: Valentina Mlađen

14.12.2008. 23:00
Pšenica i svijeće za Sv. Luciju

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sudeći po darovima koje su dobili mališani, čini se da bar za sada opasnosti nema jer sv. Luciju još uvijek nije zahvatila kriza
U igraonici novootvorenog ogranka Gradske knjižnice Zadar u Arbanasima ovaj vikend održana je zanimljiva radionica za mališane. Radionica je organizirana u povodu blagdana Sv. Lucije, a sastojala se od čitanja priče o sv. Luciji i likovne radionice. Priča o sv. Luciji je bila prilagođena djeci, a na radionici su mališani oslikavali posudice u koje su sadili pšenicu i izrađivali svijeće od rola za wc papir.
– Htjeli smo djecu kroz igru upoznati s našim običajima, a i malo ih razveseliti i ispuniti im vrijeme te ih zagrijati za duh blagdana, rekla je Željana Buljat, jedna od djelatnica dječjeg odjela i voditeljica radionice.
Djeci, osim što se svidjela priča, bilo je još zabavnije saditi pšenicu i izrađivati svijeće za svetu Luciju. Djeci se najviše svidjela priča o sv. Luciji koja nosi darove. Po darovima koje su dobili čini se da bar za sada opasnosti nema jer nju još uvijek nije zahvatila kriza. Iako tek nedavno otvoren ogranak, dječji odjel u Arbanasima već sada ima reputaciju o organizaciji mnoštva korisnih radionica za djecu. Po dolascima i sudjelovanjima djece čini se da su tu inicijativu prihvatili i roditelji i najmanji.