Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadovoljstvo i bez očekivanog rezultata

Autor: Šime Ćurko

14.12.2008. 23:00
Zadovoljstvo i bez očekivanog rezultata


Premijerna rukometna (polu)sezona u Arbanasima nije nakon prvih devet kola ponudila očekivani rezultat.
– Ne možemo biti zadovoljni s osvojenih devet bodova, vjerujem da imamo momčad koja vrijedi više od toga. Za mene je ipak utjeha što smo tri utakmice izgubili s golom, a jednu s dva gola razlike. Ako smo ovako neuigrani uspjeli biti toliko blizu svima ostalima, pa i onima najjačima, onda imamo pravo u nastavku sezone očekivati bolji rezultat – kaže Tomislav Škulić, trener Arbanasa, koji momčad vodi sa Zlatkom Saračevićem. Škulić razloge lošijoj jeseni od očekivane vidi u objektivnim poteškoćama.
– Treća liga je natjecanje u kojem većina klubova godinama igra u istom sastavu, a mi smo došli kao potpuno nova momčad u kojoj se neki igrači uopće nisu bavili rukometom. Nismo imali dovoljno zajedničkih treninga i tek u drugom dijelu polusezone počeli smo trenirati u dvorani. To se moralo osjetiti na rezultatu, posebno u neizvjesnim završnicama kada uigranost momčadi dolazi do izražaja.
S obzirom da Arbanasi kao klub još nisu proslavili ni prvi rođendan Škulić će reći da nema mjesta nezadovoljstvu.
– Klub je stabilan na svim razinama, imamo dobru atomsferu u momčadi i rezultat će doći. Realnost je da u borbi za prvo mjesto imamo samo teoretske izglede što znači da ćemo i dalje biti trećeligaši. Proljeće ćemo iskoristiti za uključivanje dva do tri igrača 1994 i 1995. godišta i za uigravanje momčadi za slijedeću sezonu. Koliko mi je poznato svi igrači ostaju na okupu i ne namjeravamo dovoditi igrače iz drugih klubova. Očekivao sam da i s ovom momčadi možemo već ove godine u Drugu ligu, ali taj ćemo cilj pomaknuti za sljedeću sezonu. Treća liga za Arbanase sigurno nije dugoročno rješenje.