Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Policija uhvatila pet drogiranih i 27 pijanih vozača

14.12.2010. 23:00
Policija uhvatila pet drogiranih i 27 pijanih vozača


U nedjelju na noć policajci su zaustavili Zadranina (35) koji je vozio neregistrirano vozilo i napuhao ovotjednih rekordnih 1,98 promila


Tri Zadranina  noć sa subote na nedjelju  prespavala su u policijskim  prostorijama nakon što su  policajci tijekom redovite akcije Vikend dvojicu od njih za  volanom zatekli pod utjecajem opijata, a jednoga pod  utjecajem alkohola.
U nedjelju oko 1.00 sat u  Ulici 159. Brigade policajci su  zaustavili 35-godišnjeg Zadranina koji je vozio neregistrirani automobil, a osim  toga, napuhao je i ovotjednih  rekordnih 1.98 promila pa je  iskuljučen iz prometa i odveden u policijske prostorije.  Nakon triježnjenja pušten je  uz optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na  cestama, a osim njega policajci su kaznili još 144 vozača od ukupno kontroliranih  677. Tijekom akcije vikend  provodila se i akcija “alkohol-droga” pa je od ukupno 271 vozača njih 27 zatečeno pod utjecajem alkohola, a pet pod utjecajem opijata. Pet vozača policajci su  tijekom vikenda uhvatili za  volanom bez položenog vozačkog ispita, 11 ih je vozilo  tehnički neispravno vozilo i  pet bez osiguranja. Dva su  vozača postupila suprotno  postavljenom prometnom  znaku, a jedan je kažnjen  zbog nepropisnog pretjecanja.
 


Uhvaćeni sa 30 grama speeda




Tijekom ovotjedne akcije Vikend koja se provodila u noći s petka na  subotu policajci odjela za narkotike na Liburnskoj su obali su zatekli dva  Zadranina koji su kod sebe imali oko 30 grama speeda. Prepraćeni su  u policijske prostorije na krim istraživanje, nakon čega su pušteni uz  kaznenu prijavu zbog zloporabe opojnih droga.