Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Božićna rasprodaja knjiga

14.12.2011. 23:00
Božićna rasprodaja knjiga


Već dva dana Zadrani imaju priliku pogledati najnovija izdanja hrvatskih izdavača na tradicionalnom Božićnom sajmu knjiga “Bookfest 2011” u organizaciji nakladnika Knjigotiska d.o.o. iz Splita.
Na sajmu se već tradicionalno predstavljaju izdavači Školska knjiga Profil, Forum iz Zadra i Knjigotisak, a kako nam je najavio direktor Knjigotiska Marjan Šare ove godine na sajmu će se po prvi puta predstaviti i neki novi izdavači među kojima nekoliko zadarskih.
– Prvi put ove godine na sajmu će sudjelovati i neki zadarski izdavači koji će se predstaviti s novim izdanjima. Tako će Gradska knjižnica Zadar sudjelovati na sajmu s nekim svojim izdanjima, a posebno najavljujemo njihovu knjigu Ljube Stipišića Delmate “Identitet”, najavio je Šare. Osim Gradske knjižnice Zadar na sajmu će prvi puta sudjelovati i Matica hrvatska Zadar te nakladnik Tomislav Marijan Bilosnić.
Božićni sajam “Bookfest” organizira se u Zadru već deset godina, a specifičan je jer je izložbeno-prodajnog karaktera te su na njemu izložene i neke raritetne knjige koje se više ne mogu nabaviti u prodaji. Također, na ovom sajmu velike i male izdavačke kuće po prvi puta predstavljaju neka svoja izdanja koja nisu još nigdje predstavljena jer su tek izišla iz tiska.
– Interes je svake godine dosta velik upravo iz razloga jer se radi o izložbeno-prodajnom karakteru sajma, a zanimljivo je da se prvi put na sajmu predstavlja i sestrinska firma Školske knjige “Lumen” s nekim svojim izdanjima. Također i velike izdavačke kuće poput Profila, Školske knjige i Knjigotiska predstavit će svoja najnovija izdanja izišla u posljednja dva mjeseca, kaže Šare.
Osim što mogu razgledati što je novo u knjižarama, Zadrani ponešto i kupe. Najtraženije su dječje knjige, a nakon toga beletristika, no kupuju se i kuharice, monografije i ostalo.
Sajam će u Gradskoj loži Zadar trajati do 30. prosinca svakim danom od 8 do 22 sata, a kao njegovu glavnu prednost Šare ističe predstavljanje malih izdavača i njihovih izdanja s kojima se teško probijaju u lance poput Tisak Media Centra ili knjižare.