Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Fadić ponovno kandidat

14.12.2011. 23:00
Fadić ponovno kandidat


Upravno vijeće Muzeja antičkog stakla raspisalo je Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Muzeja antičkog stakla u Zadru. Podsjećamo, dužnost ravnatelja od otvorenja Muzeja, posljednje 2 i pol godine obnaša dr. sc. Ivo Fadić koji je prije toga, dok je Muzej bio u izgradnji, obnašao dužnost v.d. ravnatelja. Od ravnatelja Fadića saznajemo da će se vjerojatno kandidirati za još jedan ravnateljski mandat, a za sada je nepoznato tko će mu biti protukandidati i hoće li ih uopće biti.
– Najvjerojatnije ću se kandidirati na natječaju za ravnatelja Muzeja i to je sve što vam za sada mogu reći. O tome hoće li biti još kandidata zaista nemam nikakvih saznanja, kratko je rekao Fadić.
Mandat ravnatelja/ice traje četiri godine i može biti ponovno imenovan/a na istu dužnost. Od kvalifikacija koje se traže u natječaju traži se da kandidat ili kandidatkinja imaju završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski studij, mora imati najmanje pet godina rada u muzejskoj struci i steći visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, mora biti istaknuti i priznati stručnjak na području kulture s najmanje deset godina rada u kulturi. Traži se poznavanje najmanje jednog stranog jezika i mora se odlikovati stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima temeljem kojih se može očekivati da će s uspjehom voditi Muzej.
Rok za podnošenje prijava je osam dana od objave natječaja, a zamolbe se dostavljaju na adresu Muzeja.