Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kupom zaključiti najuspješniju godinu u povijesti kluba

14.12.2011. 23:00
Kupom zaključiti najuspješniju godinu u povijesti kluba


Naši igrači su vrlo motivirani i sigurno žele što dalje proći u Kupu, a i ta eventualna utakmica protiv Zagreba, 28. prosinca, u Jazinama je veliki mamac za sve nas da se potrudimo doći do možda novog iznenađenja u Kupu Krešimira Ćosića – kazao je Pero Perić


Unatoč činjenici da je na snazi mjesečna stanka od obveza u A-1 ligi za košarkaše Sonik-Puntamike bi trebao kraj prosinca biti popraćen živim aktivnostima u Kupu Krešimira Ćosića. Kao i svake sezone dosad, zeleni će imati radne božićne praznike, a prvi ispit u 1. krugu Kupa Krešimira Ćosića ih očekuje već u subotu kada gostuju na šibenskom Baldekinu kod A-2 ligaša GKK Šibenika. U slučaju pobjede nad Šibenčanima, nova obveza bi uslijedila u utorak, 20. prosinca, u Bedekovčini protiv Zaboka. Pobjednik tog susreta ići će u borbu za Final four za koji će trebati savladati euroligaš Zagreb. Sportski direktor Puntamičana, Pero Perić, najavio je vrlo ozbiljno razdoblje u kojem se mlađi zadarski prvoligaš želi što bolje prezentirati u natjecanju koje nosi ime slavnog Zadranina.
– Imamo želju što bolje i kvalitetnije odraditi ove kup obveze, prvenstveno zbog toga što nosi ime po našem Krešimiru Ćosiću, a i te, nadamo se utakmice, a ne samo jedna utakmica, će nam odlično poslužiti za uigravanje i za pružanje prilike nekim igračima koji nisu mogli kroz prvenstvo dobiti veću minutažu. Prvi ispit nam je u subotu u Šibeniku protiv momčadi koja zaslužuje svaki respekt, iako smo mi u tom susretu favoriti. Igrali smo s njima dvije pripremne utakmice i u obe pobijedili, no nijedna pobjeda nije bila lagana. Imaju dosta kvalitetnih igrača na čelu s razigravačem Lukom Petkovićem, a tu su još iskusni Maleš, Vukićević, Nerber i ostali. Očekujemo pored toga što gostujemo našu pobjedu i utakmicu kod Zaboka u utorak, iako smo svjesni da će to biti puno teže ostvariti nego ovako kazati.
U Zaboku je domaćin blagi favorit.
– Zabok je pokazao ove polusezone da je u stanju dobiti Zadar i Split na svom terenu i to je dovoljno za upozoriti da su oni favoriti u tom vjerojatno našem ogledu. Međutim, naši igrači su vrlo motivirani i sigurno žele što dalje proći u Kupu, a i ta eventualna utakmica protiv Zagreba, 28. prosinca, u Jazinama je veliki mamac za sve nas da se potrudimo doći do možda novog iznenađenja u Kupu Krešimira Ćosića. Utakmica protiv Zagreba bila bi najveća nagrada za sve nas i odlična prilika da zaokružimo najbolju godinu Sonik-Puntamike u povijesti – za kraj je kazao Perić.