Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mali plesači zablistali u pravom božićnom duhu

14.12.2011. 23:00
Mali plesači zablistali u pravom božićnom duhu


Plesači Plesnog odjela Glazbene škole “Blagoje Bersa” darovali su sinoć svom gradu najljepšu čestitku za nadolazeće blagdane prigodnom priredbom “Božićna čestitka”.
Oko 150 djece osnovnoškolskog uzrasta, od prvog do osmog razreda, s Odjela za suvremeni ples, Odjela za klasični balet te Područnog odjela Preko zaplesalo je na daskama Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.
– Predstava je kolaž plesnih točaka više autora-nastavnika tematski vezanih uz predstojeće blagdane. Plesne koreografije uključuju suvremeni ples i klasični balet. Gradivo koje se radi u školi ukomponirano je u strukturu koreografije, tako da predstava uz svoju umjetničku vrijednost posjeduje i edukativni karakter, rekla je Sanja Petrovski, pročelnica Plesnog odjela Glazbene škole “Blagoje Bersa”.
Na koreografiji su zajednički radile nastavnice Vlasta Marotti Hrašćanec, Jasna Frankić Brkljačić, Sanja Petrovski i Tanja Stipčević.
Brojna publika s užitkom je pratila oko sat vremena plesne priredbe, a osim plesa oduševila je i pozornica, kao i kostimi kojima su mali plesači zablistali u pravom božićnom duhu.
Radi se o već tradicionalnoj plesnoj priredbi ovog Odjela kojom svake godine predstave svoj vrijedni rad pa je tako i ove godine to bila zaista prekrasna božićna čestitka kojom ćemo uploviti u blagdane pred nama.