Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Plesna čestitka za kraj godine

14.12.2011. 23:00
Plesna čestitka za kraj godine


Zadarski plesni ansambl poželjet će Zadranima i ove godine sretne blagdane već tradicionalnom Plesnom čestitkom u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.
U predstavi koja se priprema posljednja dva mjeseca nastupit će oko 100 sudionika u dobi od tri do 33 godine, a koreografiju potpisuju Lara Stanin, Martina Ružić, Stošija Zrinski, Nikolina Dolfić, Tea Kulaš, Stella Rončević i Sanja Petrovski.
Kao i sve dosadašnje plesne predstave Zadarskog plesnog ansambla i iza ove se krije posebna priča. Kako je blagdansko vrijeme i očekuju nas različite blagdanske poslastice i bogat stol, ovogodišnja Plesna čestitka bit će odličan uvod.
– Na predstavi je radilo nekoliko različitih autora, a poveznica koreografija je priča o Orašaru, božićnom baletu na muziku Petra Iliča Čajkovskog. Blagdanski ugođaj povezali smo uz razne zemlje i slastice koje dolaze iz različitih krajeva svijeta: španjolski ples – crna čokolada, kineski ples – čaj, arapski ples – kava, minjoni, pahuljice i, šećerna vila, otkrila je voditeljica ZPA i jedna od koreografkinja predstave Sanja Petrovski.
Program Plesne čestitke, koja je na rasporedu u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u četvrtak u 18 sati, vodit će Vinko Radovčić i Jelena Karoglan, a tijekom predstave plesači ZPA predstavit će ujedno i svoj rad kroz godinu. Našem najstarijem Plesnom ansamblu i jednom od rijetkih takve vrste u Dalmaciji svake se godine pridružuje sve veći broj mladih plesača, a i ove godine na nedavno održanim upisima prijavio ih se veliki broj.
– Interes djece je velik, a također i interes nešto starijih djevojaka i studentica koje se obrazuju u našem plesnom studiju, rekla je Petrovski.
Plesna čestitka ZPA trajat će 50-ak minuta, a cijena ulaznice je 25 kuna.