Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zlatni plodovi Neviđana u Domu Sv. Frane

14.12.2011. 23:00
Zlatni plodovi Neviđana u Domu Sv. Frane


Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Neviđana posjetili su Dom za starije osobe “Sv. Frane”, čije su štićenike razveselili darovima – maslinovim uljem, limunima, narančama, suhim smokvama i kolačima – i prigodnim blagdanskim programom.
U posjet Domu za starije osobe Sv. Frane jutros je stiglo osmero učenika, zajedno s ravnateljicom Andreom Krnić, pedagogicom Martom Kožul Blagdanić i nastavnicama, koji su svojim pjesmicama i recitacijama te domaćim proizvodima iz Neviđana, uljepšali blagdanske dane tamošnjim štićenicima.
Marta Kožul Blagdanić, pedagogica u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Neviđanima, navodi da su drugi put u Domu za starije osobe Sv. Frane.
– U školskom vrtu imamo 40 maslina o kojima se brine učenička zadruga. Nakon što smo pobrali masline, kojih ove godine nije bilo puno, mještani su se pobrinuli za daljnju preradu. Dobiveno ulje, uvijek darivamo u humanitarne svrhe, a ove godine, kao i lani, odlučili smo se za Dom za starije osobe Sv. Frane, kaže Kožul Blagdanić, dodajući da su uz ulje, donijeli i neprskane limune i naranče, suhe smokve i kolače koje su ispekla djeca uz pomoć roditelja.
Socijalna radnica Sindi Botica, zahvalila se Osnovnoj školi Vladimira Nazora, koja broji 139 učenika, na blagdanskom posjetu i darovima. Druženje s djecom usrećuje korisnike Doma za starije osobe Sv. Frane, kojima danas u posjet dolaze mališani iz vrtića “Blagovijest”.