Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kakav ulov s ušća Cetine?

Autor: Šime Ćurko

14.12.2012. 23:00
Kakav ulov s ušća Cetine?

Foto: Zvonko KUCELIN



Žao mi je što ćemo biti bez mlađih igračica jer je ovo bila utakmica u kojoj su mogle imati dobru priliku – kaže Marija Mazija, trenerica


Studenac Omiš posljednjih je sezona prošao put od statusa jedne od najboljih hrvatskih ekipa do onoga što je danas. A na ljestvici su Omišanke trenutačno pretposljednje, sa jednom pobjedom u devet kola. Lošiji je samo Agram koji je i dalje bez pobjede.
– S ovakvim skorom Omiš se čini najneugodnijim iznenađenjem sezone. O njihovom novom sastavu ne znamo mnogo, ali uzdamo se u našu kvalitetu – kaže Marija Mazija, trenerica Zadranki koje na ušće Cetine dolaze kao favoritkinje. Ako ni zbog čega drugoga onda zbog četiri pobjede više koje ima u odnosu na svoje domaćine.
– Možda smo nakon četiri pobjede u prvih pet kola malo poletjeli, pa nam se nakon poraza od Gospića i Novog Zagreba dogodio i uvjerljiv neuspjeh kod Medveščaka. Ekipa se i malo opustila, lošije se treniralo, a to onda otvara mogućnost ozljeda. Ubuduće želimo izbjeći tu situaciju i stoga pred djevojke ne želim stavljati nikakav imperativ u sljedećim utakmicama, tako i kad je riječ o Omišu.
Rezimirajući ostvareno nakon devet kola Mazija ističe:
– Za ono što su pokazale u dosadašnjim utakmicama djevojke zaslužuju samo pohvale. Nismo imali nijedan kiks, sve što smo morali pobijediti na kraju smo i pobijedili i to je dovoljan razlog za zadovoljstvo onim što smo ostvarili.
Dvoboj s Trešnjevkom dosta je potrošio prvu Mazijinu petorku. Iako skočni zlob još nije sasvim OK Žana Cvjetković, koja se ozlijedila protiv Trešnjevke, ipak će putovati u Omiš. No, u Zadru će ostati gotovo sve najmlađe igračice.
– Dio igračica je i prije utakmice s Trešnjevkom imao problema s ozljedama. Za Omiš ćemo još vidjeti nakon zadnjeg treninga (sinoć op.a) tko može putovati, a tko će ostati kod kuće. Za sada znamo da su Bodrožić i Žilić bolesne, upitna je i Frakin, a Marta Erslan ne trenira posljednjih 10-ak dana. Marija Erslan je na treningu nakon Trešnjevke razbila arkadu i na nju ne možemo računati. Žao mi je što ćemo biti bez mlađih igračica jer je ovo bila utakmica u kojoj su mogle imati dobru priliku. Ipak, ništa ne treba riskirati jer imamo komotnu situaciju na ljestvici i u nastavku sezone možemo mirno igrati – zaključila je Mazija.
– Raspored 10. kola: Studenac Omiš – Zadar (subota, 19.30), Gospić – Rockwool Pula, Novi Zagreb – Jolly, Medveščak – Agram-ZG, Split – Pleter, Trešnjevka – Ragusa.