Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na Višnjiku nema splitskog đira

Autor: Šime Ćurko

14.12.2012. 23:00
Na Višnjiku nema splitskog đira

Foto: Vedran SITNICA



Nekadašnji suparnici u Prvoj B ligi znali su imati izjednačene susrete, ali ovaj put očekuje se da domaćini ne bi trebali imati znatnijih problema


Prošli vikend odbojkaši Zadra trebali su gostovati kod Zagreba, no zbog vremenskih neprilika nisu ni krenuli na put prema metropoli. Utakmica sa Zagrebom, kao i cijelo kolo, je odgođena, a u dvoboju 11. kola na Višnjik stiže Split. Nekadašnji suparnici u Prvoj B ligi znali su imati izjednačene susrete, ali ovaj put očekuje se da domaćini ne bi trebali imati znatnijih problema. Splićani su bez osvojenih bodova uvjerljivo posljednji na ljestvici sa svega jednim osvojenim setom. U prvom dijelu sezone Zadar je bez “po muke” iz grada pod Marjanom kući donio sva tri boda.
– Ne bi trebala biti teška utakmica s obzirom na razliku u kvaliteti između naše dvije momčadi. Očekujemo pobjedu i to bez izgubljenog seta – rekao je Marin Masnić, trener Zadra, koji će protiv Splita primijeniti recept iz nekih prethodnih utakmica s lakšim protivnicima.
– Bude li se sve odvijalo prema našim željama, prva dva seta igrat će najjača postava, a u trećem će priliku dobiti mlađi igrači. To je naš plan, a hoće li tako i biti vidjet ćemo. Uostalom u sportu ne možete previše unaprijed planirati – zaključio je Masnić.
S obzirom na otvoren put prema plasmanu na prve četiri pozicije u Skupini II Zadranima je dvoboj sa Splitom i zadnja prilika za uigravanje pred gostovanja u Zagrebu i Daruvaru te domaći ogled s Karlovcem. To bi mogle biti vrlo izjednačene utakmice u kojima će pobjednici osvajati bodove i za kasnije razigravanje gdje će sudjelovati četiri prvoplasirana sastava.
Raspored 11. kola: Zadar – Split (subota, 17 sati), Gornja Vežica – Opatija, Šibenik – Zagreb, Karlovac – Daruvar.


ZAdranke 2012. završavaju s Brdima




Nakon ovog vikenda na odmor će odbojkašice Zadra pred kojima je dvoboj 9. kola u Splitu protiv Brda. Domaće su u sredini ljestvice sa pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Zadrankama. Premda na Višnjiku na upit o borbi za prva dva mjesta sliježu ramenima, jasno je da Zadru ne treba mnogo u borbi za drugo mjesto i ulazak u viši rang. No, nekada je i malo – previše!
Raspored 9. kola: Brda – Zadar (subota, 17), Đakovo – Split 1700 II, Drenova – Nova Gradiška, Dubrovnik – Marčana, Marsonia – Vodnjan.