Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Rade Šimičević novi predsjednik RK Zadra

Autor: Šime Ćurko

14.12.2012. 23:00
Rade Šimičević novi predsjednik RK Zadra

Foto: Marin GOSPIĆ



Sinoćnja izvanredna Skupština Rukometnog kluba Zadar okupila je 19 članova koji su za novog predsjednika jednoglasno izabrali Radu Šimičevića, koji je i predsjednik Županijskog rukometnog saveza. Bude li zapisnik sa Skupštine potvrđen u Uredu državne uprave Šimičević će na dužnosti prvog čovjeka kluba zamijeniti Perislava Zrilića, koji je predsjednik bio od 2003. godine. Zrilić je prije 20-ak dana podnio ostavku, a Šimičević je izrazio žaljenje što njegov prethodnik nije došao na jučerašnju Skupštinu. Na upražnjenom mjestu dopredsjednika kluba, na kojem je bio Grgo Peronja, u novom četverogodišnjem mandatu trebao bi biti Sandy Merhar.
– Zalagat ću se za transparentno vođenje kluba u kojem će igrači biti na prvom mjestu. Ja sam tu neko vrijeme, ali igrači su nezamjenjivi. Kada sazovemo redovnu Skupštinu bit ćemo na raspolaganju za sve ono što naše igrače i ostale ljude u klubu bude zanimalo. Zahvaljujem i dosadašnjem vodstvu kluba na njihovom radu – rekao je Šimičević u svom kratkom obraćanju skupštinarima sa željom da zadarske rukometne snage u budućnosti bude jedinstvene.
Sve odluke na Skupštini bile su jednoglasne, tako i one o razrješenju svih tijela kluba i imenovanja novih. U Upravni odbor imenovano je 12 članova, a u Nadzorni odbor tri. Tajnica kluba i u sljedećem mandatu bit će Klara Magaš, koja je najprije razriješena te dužnosti, a potom i vraćena na isto radno mjesto.
Ostaje otvoreno pitanje hoće li ova Skupština biti i konačna jer poznato je da u klubu postoji i druga opcija koja je na odgovorne pozicije željela imenovati neke druge osobe. Ako je suditi po ranijim iskustvima u Mocirama bi “skupština” mogla još potrajati. Ili je, možda, došlo neko novo vrijeme?