Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nema recesije kad je zabava u pitanju

14.12.2013. 23:00
Nema recesije kad je zabava u pitanju


Simpatično i veselo s daškom nostalgije. Tako bi se mogao opisati koncert, s elementima predstave “Crveni ruž”, izveden preksinoć u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.
Koncert na tragu glazbe između dva svjetska rata, glazbe salona, radio postaja, kabarea i ulica donijela je ekipa mladih glazbenika, od kojih su neki zajedno prošli i čitavo školovanje koji su sastav oformili najprije kako bi u ovim recesijskim vremenima zabavili sebe, a potom i publiku. Bariton Božidar Peričić, Zadranin sa zagrebačkom adresom i sopranistica Marija Lešaja vodili su publiku svojim glasovima, a na instrumentima su bili Iva Ljubičić, klavir, Eda Rimanić, flauta, Franjo Stojaković, klarinet i Nikolina Tičinović Čavrag, violončelo.
U cijeli koncert odlično se uklopila scenografija koja je s paravanima za presvlačenje, korzetima i haljinama nalikovala garderobi cabaret plesačice, a svoje kostime prilagodili su i izvođači, odijelo s leptir mašnom za gospodina i haljina, prvo elegantna večernja, a potom i pin up razigrana za damu.