Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Roman Simić Bodrožić dobio Kiklopa za prozno djelo godine

14.12.2013. 23:00
Roman Simić Bodrožić dobio Kiklopa za prozno djelo godine


Uručene su književne nagrade Kiklop za 2013. godinu, a među dobitnicima je i poznati Zadranin Roman Simić Bodrožić. Nagrade, na ovogodišnjem, 19. Sajmu knjige u Istri uručene su jučer u 12 kategorija pa je tako za urednicu ili urednika godine nagradu dobila Gordana Farkaš Sfeci (Naklada OceanMore), a za prozno djelo godine Daša Drndić za knjigu “Belladonna” u izdanju “Frakture” i Roman Simić Bodrožić za knjigu “Nahrani me” u izdanju “Profil knjige”.
Zbirka priča “Nahrani me”, Simića Bodrožića nastajala je sedam godina, a autor je priznao da je na pojedninim pričama radio čak i do godinu dana. Okuplja 11 priča koje sve zajedno povezuje tema roditeljstva, ali i međuljudskih odnosa koje Simić Bodrožić neprestano propituje.
Posljednjeg dana sajma u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli, Kiklop za debitantsku knjigu godine uručen je Antoniu Barišiću za knjigu “Srest ćemo se opet” u izdanju naklade “Jesenski i Turk” koju je pred kraj ljeta predstavio u Zadru na KaLibar bestiValu, dok je za pjesničku zbirku godine osvojio Arsen Dedić za zbirku “Kapi za oči” u izdanju “Profil knjige”.