Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nastavak megaprojekta “Sveto brdo”

Autor:

15.01.2009. 23:00
Nastavak megaprojekta “Sveto brdo”

Foto: Velimir BRKIĆ



Nakon dobivanja lokacijske dozvole u suradnji s Vladom RH idemo s međunarodnim natječajem i izabiremo investitora, a točan datum početka rada još uvijek ne možemo znati, ali pretpostavljam da ćemo imati investitora do 2012., rekao je načelnik Baričević


Prošlog mjeseca Općinsko vijeće Općine Jasenice održalo je sjednicu na kojoj se govorilo o projektu Sveto brdo i potrebi osnivanja prijeko potrebne zajedničke razvojne agencije.
Odvojenu sjednicu održalo je OV Lovinac te s prikupljenim kvorumom usvojilo spomenutu odluku. Podsjetimo da projekt “Sveto brdo” uključuje razvoj zimskih i ljetnih sadržaja te skijaškog područja s 30 km staza.
Predviđena je i gradnja marine i stanice gondole koja će povezivati općine Jasenice i Lovinac preko Velebita. Projekt Općine Jasenice i Lovinac ide uz potporu Vlade RH, financijski ga podupire Europska komisija, a trebao bi oživjeti malaksalu ekonomiju zadarskog zaleđa i Like.
Načelnik Općine Jasenice Martin Baričević o nastavku projekta Centar planinskog turizma “Sveto brdo” rekao je da je na odvojenim sjednicama donesena odluka o osnivanju zajedničke razvojne agencije, a ugovor bi se trebao potpisati u sljedećih nekoliko dana .
– Postojao je i problem sa sjevernom stranom Svetog brda koja je bila minirana u Domovinskom ratu, ali je razminiranje još u tijeku, odnosno pri samom kraju, rekao je načelnik Baričević, dodajući da je napravljena idejna studija, a radi se i na projektnoj dokumentaciji.
– Nakon dobivanja lokacijske dozvole u suradnji s Vladom RH idemo s međunarodnim natječajem i izabiremo investitora, a točan datum početka rada još uvijek ne možemo znati, ali pretpostavljam da ćemo imati investitora do 2012., rekao je načelnik Baričević.
Nadamo se da ćemo za tri-četiri godine moći na skijanje u našoj županiji te da će spomenuti projekt smanjiti broj nezaposlenih i oživjeti pomalo zaboravljene dijelove Zadarske županije i Like.