Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Početak novog polugodišta u obnovljenoj školi

Autor:

15.01.2009. 23:00
Početak novog polugodišta u obnovljenoj školi


– Uporabnu dozvolu za školu ćemo dobiti u sljedećih nekoliko dana, a zbog hitnih razloga, smrzavanja vode i cijevi, škola će početi s radom 14. siječnja, rekla je ravnateljica Tulumović


Danas počinje s radom tek obnovljena osnovna škola u Donjem Srbu. Škola će navodno svoja vrata službeno otvoriti do kraja ovog mjeseca, a do sada je nastava održavana u prostorijama Mjesnog odbora. Kako su se tijekom zimskih praznika u zgradi M.O. Srb zaledili voda i cijevi, nužno je bilo što hitnije preseljenje u novu školu. Nadzor nove škole obavljen je 10. prosinca te je sastavljen zapisnik o primopredaji. Nadzor su proveli Nadzorni odbor škole, graditelji, investitori i djelatnici Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje ispostava Gračac. Razgovarali smo s ravnateljicom Osnovne škole “Nikola Tesla”, Ružicom Tulumović, koja nam je rekla:
– Uporabnu dozvolu za školu ćemo dobiti u sljedećih nekoliko dana, a zbog hitnih razloga, smrzavanja vode i cijevi, škola će početi s radom 14. siječnja. U područnoj školi imamo 16 učenika koji pohađaju nastavu do 4. razreda osnovnoškolskog obrazovanja. Kompletan namještaj je nov i uvjeti su više nego zadovoljeni. Nadam se da će službeno otvorenje biti tijekom ovog mjeseca, rekla je ravnateljica Tulumović.
Saznali smo i da škola koju će pohađati 16 učenika ima 200 sjedalica, a kompletan namještaj je nov. Prema količini namještaja, pretpostavljamo da će se idućih godina raditi i na povećanju nataliteta u Srbu.