Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Akrobacije vještih plesača oduševile publiku

Autor: Valentina Mlađen

15.01.2010. 23:00
Akrobacije vještih plesača oduševile publiku

Foto: Filip BRALA



U Arsenalu je sinoć održano prvo Županijsko natjecanje u breakdanceu – pojedinci na ovom području u organizaciji plesne skupine “Floor shakers”. Iako na području Zadarske županije ne postoji nikakav savez profesionalnih plesača breakdancea ovo natjecanje je najbliže službenom županijskom natjecanju, osobito s obzirom na veliki broj prijavljenih plesača.
Natjecanje je održano u dvije kategorije. U jednoj su se natjecali dečki, u drugoj djevojke, a prva tri mjesta iz obje kategorije ponijela su kući pobjedničke pehare. Organizatori se nadaju da bi možda iduće godine s obzirom na različitu dob plesača moglo biti i više kategorija.
– Na ideju smo došli vrlo jednostavno i sasvim slučajno. Realizacija je ostvarena u dva tjedna. Za organizaciju nije bilo potrebno mnogo truda. Iako je financijska potpora je bila minimalna smatram da se ovakve stvari vrlo lako mogu organizirati, a poticajne su za mlade koji se trude kako bi se dokazali u nečem korisnom, rekao nam je Ante Dujić, trener skupine “Floor shakers”.
Zabavno je naravno bilo i za plesače, ali i za brojnu publiku koja je popunila Arsenal i oduševljeno promatrala akrobacije vještih plesača. Kako bi sve bilo fer i regularno pobrinuli su se suci Ante Dujić i Antonio Krcić, treneri iz skupine “Floor shakers” te Luka Beretin, bivši plesač skupine “Down2ground”. A nakon plesa, još plesa. Natjecatelji, ali i publika ostali su nakon natjecanja na “afterpartyju” kako bi proslavili, ali i pokazali još pokoji plesni trik.