Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Obranom zaustaviti trogirski napad

Autor: Andrija Dešpoja

15.01.2010. 23:00
Obranom zaustaviti trogirski napad

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sigurno smo bliže pobjedi ako uspijemo ograničiti njihov napadački učinak – kaže Tomislav Dražović
Pred košarkašima Borik-Puntamike večeras (18 sati) u Jazinama je novi prvenstveni ispit u kojem u goste dolazi Trogir. Nakon bolnog posrtanja u Šibeniku proteklog vikenda Plantakovi igrači dočekuju ovaj susret s motivom više. Pobjeda je jedino što zanima Puntamičane, a trebat će uložiti mnogo truda da bi se na kraju do nje i došlo. Recept je naoko jednostavan, a to je prava čvrsta obrana koja je krasila Plantakove igrače u većini utakmica ove sezone. Šibenik nije bio takav slučaj, no sigurni su svi u klubu da je to bila tek prolazna loša večer koja se više ne smije ponoviti. Na toj utakmici nije bilo Tomislava Dražovića koji je svjestan da će Trogir biti vrlo težak, ali ne i nepobjediv takmac.
– Nijedna utakmica u ligi ne može biti jednostavna, pa neće ni ova s Trogirom. Svima nam je jasno, a pogotovo nakon ovog bolnog poraza u Šibeniku, da bez pravog pristupa ne možemo se nadati ničemu dobrom. S tom parolom maksimalnog angažmana i pravog profesionalnog pristupa treba se suprotstaviti Trogiru koji je prošlo kolo pomalo iznenađujuće izgubio u posljednjim sekundama od Zaboka na svom parketu i sigurno će htjeti nadoknaditi taj kiks.
Što znate o Trogiru? Koje je njihovo najjače oružje?
– Iznimno kvalitetan skup pojedinaca koji ove sezone pod trenerskom palicom Nikše Bavčevića imaju i momčad. Puno veća im je rotacija nego lani kad su živjeli na učinku Tonija Bizace. Sad imaju uz njega, Poščića i Šodu na centarskim pozicijama, odličnu vanjsku liniju Drezga, Blajića, Žitka i Bilića, tako da će nam trebati inspiracija ako mislimo nastaviti niz nepobjedivosti na svom parketu.
Trogirani su za razliku od vas, koji ste druga obrambena momčad lige (iza Splita), druga napadačka momčad lige (iza Šibenika). Što će u ovom susretu biti izraženije, obrana ili napad?
– Ako bude obrana onda mi pobjeđujemo, ako bude napad onda Trogir slavi. Tako je statistički, no ne mora značiti. Ipak sigurno smo bliže pobjedi ako uspijemo ograničiti njihov napadački učinak. Na tu varijantu uvijek idemo, pogotovo kad igramo u Jazinama. Očekujem težak posao koji će na kraju završiti s naša nova dva boda.
Borik će protiv Trogira biti bez Šime Olivarija koji ove sezone stvarno nema sreće sa zdravljem. Nakon nekoliko vrsta bolesti koje su ga napadale tijekom ove polusezone sad ima problem sa zglobom.
– Neće biti ponovno Olivarija koji nikako da odigra nekoliko utakmica u komadu. Za razliku od njega, Pavić i ja smo se uspjeli zaliječiti, pa se nadam da ćemo i bez Šime znati pronaći put do pobjede protiv Trogirana.


Raspored


Raspored 11. kola: Borik-Puntamika – Trogir, VROS Darda – Svjetlost, Dubrovnik – Kaštel galerija, Zabok – Split, Dubrava – Šibenik.




 


Još malo o Šibeniku


Dražović se još jednom vratio na onu bolnu priču od prošlog vikenda na Baldekinu.
– Mi igrači stalno razgovaramo međusobno o tome i ne možemo doći sebi kako smo loše ili bolje rečeno mlako odigrali. Trener nas stalno upozorava da se ne smijemo opuštati, da se moramo spustiti u stav i igrati obranu svih 40 minuta, no ipak se dogode ovakve utakmice gdje ništa od toga ne dolazi do izražaja. Nadam se da ćemo se isprati pobjedom protiv Trogira večeras.