Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U 2010. odužiti se navijačima

Autor: Šime Ćurko

15.01.2010. 23:00
U 2010. odužiti se navijačima


Iako 2009. hrvatskom nogometu nije donijela ništa posebno dobroga nastupi hrvatskih igrača u inozemnim klubovima plijene pozornost. Među tim igračima je i Luka Modrić, Zadranin koji posljednjih godinu i pol dana nastupa za engleski Tottenham. Modrić je ove, kao i prošle godine, dobio priznanje nazvano “Zadrani u svijetu” koje dodjeljujemo za one naše sugrađane koji ne nastupaju za zadarski klub.
Za razliku od prošle, Tottenham je u ovu sezonu odlično krenuo, momčad Harryja Redknappa trenutačno je petoplasirana na ljestvici s velikim izgledima za ulazak u Ligu za prvaka, što je i prvi cilj “pijetlova” ove sezone. Nakon što je s Vedranom Ćorlukom, a odnedavno i Nikom Kranjčarom, Modrić postao dio najjače postave Spursa prošlo ljeto na utakmici s Birminghamom doživio je tešku ozljedu – frakturu potkoljenične kosti desne noge. Prekinut je tako sjajan Lukin početak sezone. No, Modrić se nedavno vratio na travnjak i ponovno vodi svoj klub prema vrhu ljestvice.
– Najvažnije je da ne osjećam bol i da sam potpuno spreman. Drago mi je da u klubu ima sve više Hrvata, očito je da su Englezi Hrvate procijenili kao dobre investicije – kaže Luka kojeg smo jučer nazvali u London. Njegovom klubu lani su dva boda nedostajala za plasman u Europsku ligu, a sada Tottenham hita prema Ligi prvaka.
– Imamo velike šanse za najmanje četvrto mjesto i Ligu prvaka, što nam je i prioritet u ovoj sezoni. Dolaskom Harryja Redknappa krenuli smo s nizom pozitivnih rezultata već u prošloj sezoni, a ove smo samo to nastavili. Atmosfera je dobra i nadam se da ćemo u pobjedničkom ritmu odigrati preostale utakmice.
Ozljedi unatoč, Tottenham je bolja verzija Modrićeve 2009. Ona lošija je reprezentacija koja neće vidjeti Južnu Afriku. Kad mu se već dogodila ozljeda, koja ga je više od tri mjeseca udaljila s travnjaka, Modrić može biti zadovoljan što je makar propustio blamažu na Wembleyju pa će mu kultni engleski stadion ipak ostati u lijepom sjećanju budući da je tamo s Hrvatskom u studenom 2007. slavio veliku 3:2 pobjedu. Nastup na Svjetskom prvenstvu već je oplakan, a Modrića i društvo očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.
– Imam velikih planova za 2010. kako s klubom tako i s reprezentacijom. Navijačima Tottenhama smo ostali dužni zbog loše lanjske sezone, a hrvatski navijači od nas očekuju iskupljenje u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nadam se da će me zdravlje poslužiti i da će se planovi i ostvariti.
Modrić priželjkuje povoljan ždrijeb u kvalifikacijama za EP.
– Dobro je da smo u prvoj jakosnoj skupini jer smo tako izbjegli najjače reprezentacije. Zadovoljan sam ostankom Slavena Bilića na mjestu izbornika i od njega i svih nas očekujem da ćemo pronaći način za odlazak u Poljsku i Ukrajinu. Naša reprezentacija ima kvalitetu za takvo što. Kad smo kompletni itekako smo opasni za svakoga.
Trofej “Zadrani u svijetu”?
– Najbolja su ona priznanja koja dobijete u rodnom gradu. Čast je biti ispred zadarskih košarkaša i svih ostalih koji su bili nominirani.


Rekli su:


DINO PERVAN (AK OLYMPIONIK), DRUGI SPORTAŠ
– Čast mi je biti uz bok nedodirljivom Danilu Domdjoniju. Ova nagrada je za mene dodatan motiv, iako sam trenutačno član zagrebačkog kluba Dinamo Zrinjevac. No, iskreno se nadam da ću u budućnosti osvajati svjetske, europske pa i olimpijske medalje za Zadar.
INES IKIĆ (AŠK ZADAR), DRUGA SPORTAŠICA
– Zadovoljna sam svojim rezultatima u prošloj godini. Obećavam da ću i dalje marljivo trenirati i naravno napredovati. Imam podršku roditelja tako da se u ovoj godini nadam još boljim rezultatima, sve je na meni.
MARIO BALJAK, KUGLAČKI KLUB ZADAR, DRUGA MOMČAD
– Svjedoci smo da svake godine konkurencija postaje sve bolja i bolja. Nama je čast da se nalazimo odmah iza jedriličara Šime Fantele i Igora Marenića i sigurno je da će nam ovo priznanje biti velik poticaj za budućnost.
IVAN ŠOLA (AŠK ZADAR), DRUGA EKIPA
– Drago mi je da je ove godine došlo do novine. Mislim da je bolje da novinari biraju najbolje sportaše i sportašice pogotovo zato jer oni prate sportaše tijekom cijele godine. Što se tiče naših pojedinaca očekivali smo bolji plasman Stipe Žunića jer je on jedini županijski atletičar koji se nalazi na svjetskim tablicama, a uz to je napravio najjači pojedinačni rezultat od svih sportova u Zadru jer je bio deveti senior na Kupu Europe na zimskom bacačkom prvenstvu. Zadovoljni smo jer svake godine osvojimo neku od nagrada.
ŠIME PERIĆ (KSV ZADAR), TREĆI SPORTAŠ
– Zahvaljujem svim novinarima i čitateljima na glasovima. Ova nagrada je potvrda mog teškog rada i jedino što mogu obećati da ću se i ove godine truditi biti bolji nego lani, a to podrazumijeva ostvarivanje zapaženih rezultata na nadolazećem Europskom i Svjetskom prvenstvu.
ARDENA BAJLO (ŠRD ZUBATAC), TREĆA SPORTAŠICA
– Budući da sam ovu nagradu dobila zbog rezultata postignutih nastupajući za hrvatsku reprezentaciju, ovo je ne samo osobno priznanje, već i priznanje sportskim ribolovcima na razini cijele države. Zahvaljujem se Zadarskom listu, drago mi je da sam bila dio jedne zaista lijepe manifestacije.
TOMISLAV RUŽIĆ (KK ZADAR), TREĆA MOMČAD
– Od KK Zadar se uvijek očekuju najviši rezultati. Mislim da smo prošle godine svi skupa, i igrači i navijači, očekivali više, ali od svega što smo htjeli uspjeli smo se samo plasirati na Final eight Eurokupa. To je velika stvar, ali ipak, sve u svemu, to nije bila uspješna godina. Zato mislim da treće mjesto u ovom izboru nije loše. Htjeli smo više, ali jednostavno u tom trenutku nismo mogli. Čestitam svim nagrađenima, a posebno Šimi Fanteli i Igoru Mareniću koji su nakon odličnih nastupa u mlađim kategorijama sada još bolji u seniorskoj kategoriji.
ROMANA ŽUPAN/ENIA NINČEVIĆ (JK USKOK), TREĆA EKIPA
– Nagrada Zadarskog lista za nas je značajan poticaj u daljnjem radu, odnosno motiv više da ustrajemo na putu prema Olimpijskim igrama, kao našem glavnom cilju – rekla je Romana Župan.
– Zahvaljujem se na uručenom priznanju te se nadam da ćemo i u ovoj godini nastaviti s dobrim rezultatima. Trenutačno smo u fazi priprema za regate Svjetskog kupa, a na nama je da ih nastojimo što više odraditi, odnosno na taj način prikupiti što više potrebnog iskustva – rakla je Enia Ninčević, koja se uz zahvalu osvrnula i na ovogodišnja natjecanja.