Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Velika želja, osrednja igra i – pobjeda

15.01.2012. 23:00
Velika želja, osrednja igra i – pobjeda


Sve najvažnije što se događalo na utakmici, u kojoj su poene češće donosile pogreške protivnika negoli dobra napadačka ili obrambena rješenja stane u jednu rečenicu; Zadar je u trećoj pobjedi ove sezone prvi put slavio bez izgubljenog seta i tako osvojio tri boda s kojima se pomaknuo s posljednjeg mjesta na ljestvici. To je činjenica i to je za momčad s Višnjika najvažnije. Na stranu to što su Karlovčani ostavili dojam najlošije momčadi koja je ove sezone gostovala u Zadru. Osim toga i Antonio Surać nakon utakmice je priznao kako je “on prvi igrao loše”, a kada je riječ o Karlovčanima Surać je primijetio, kako su “u njihovim redovima igrači koji nisu bili u momčadi kada sam igrao za Karlovac”. A bilo je to prije samo godinu dana. Zadar jest mlada momčad, ali Karlovac nam se učinio još mlađim sastavom koji kao da je još i igrao pod ručnom. Naime, teško da se samo mladošću može objasniti niz napada gostiju u kojima su pogađali mrežu na svojoj polovici igrališta.
Dakako, i Zadar je za pobjedu morao odraditi svoje. Nije izgledalo sjajno, ali bilo je dovoljno za tri boda. Sva tri seta imala su sličan scenariji. Tamo negdje do desetog poena izjednačeno, a nakon toga kreće Zadar sa svojom serijom koja mu je svaki put otvorila put prema osvajanju seta, a kasnije i meča.
Mario Grubišić, novi igrač na poziciji tehničara, potvrdio je da će biti pojačanje, još kad bude potpuno fizički spreman mogao bi imati jednu od važnijih uloga u momčad.
– Cijela je momčad bila željna igre i pobjede, a Grubišićeva uloga bila je vrlo važna. Čim se pojavio na treningu vidjelo se što će značiti za našu momčad. Suraća je to sve možda i malo ponijelo jer su on i Mario prijatelji, ali unutarnja snaga momčadi je bila tolika da se činilo da ovu utakmicu ne možemo izgubiti – rekao je Robert Kresoja, koji vodio Zadar umjesto Marina Masnića čiji se povratak u momčad nakon obveza na studiju očekuje ovaj tjedan.
Dobre dionice u subotu u igri domaćih imao je Josip Viduka, a Filip Šestan potvrđuje da njegov razvoj ide u dobrom smjeru. Stipe Belić bacao se na sve strane, hvatao moguće i nemoguće lopte. Još Donat Mandić, Antonio Surać i Ivan Škara i dobili smo svih sedam igrača koji su igrali cijelu utakmicu (jedina rotacija bila je Viduka – Belić) dok su Kulaš, Barić i Burčul cijelo vrijeme bili na klupi.


ZADAR – KARLOVAC 3:0


(25:18, 25:19, 25:16)
ZADAR – Dvorana 1 ŠC Višnjik. Gledatelja: 70: Suci: Hranić i Zidanić (oboje Zagreb).
ZADAR: Viduka, Škara, Surać, Barić, Kulaš, Mandić, Grubišić, Šestan, Burčul, Belić. Trener: Robert Kresoja,
KARLOVAC: Lipnik, Ličina, Vidaković, Jakšić, Ivančić, Brajdić, Blauhorn, Belan, Ščulijan, Andrić, Janjanin. Trener: Dino Vidaković.




PRVA A HOL


Rezultati 12. kola: Zadar – Karlovac 3:0, Split – Rovinj 0:3, Opatija – Daruvar 3:0, Rijeka – Centrometal 2:3, Varaždin Volley – Sisak 0:3, Mursa Pan P. I. – Šibenik 3:0, Vukovar – Zagreb 3:0.
Redoslijed: Mursa Pan P. I. 33, Rovinj 31, Sisak 30, Rijeka 25, Opatija 24, Vukovar 20, Centrometal 18, Daruvar 17, Zagreb, Split 11, Šibenik 10, Karlovac, Zadar 9, Varaždin V. 7
U 13. kolu (18./19. siječnja) igraju: Zagreb – Zadar, Sisak – Mursa Pan P. I. – Centrometal – Varaždin Volley, Daruvar – Rijeka, Rovinj – Opatija, Karlovac – Split, Igrano ranije: Vukovar – Šibenik 3:1.


Bakale: Otišao sam zbog škole


Umjesto na terenu Luka Bakale, 16-godišnji zadarski tehničar, protiv Karlovca je bio u publici.
– Odlučio sam prekinuti s odbojkom, barem za sada. Razlog su školske obveze kojih imam jako mnogo i koje je teško uskladiti s igranjem u Prvoj ligi – rekao je Bakale čiji se odlazak poklopio s dolaskom Marija Grubišića koji igra na Lukinoj poziciji.
– Moja odluka nema nikakve veze s Grubišićevim dolaskom. Naprotiv, ja sam zbog toga mogao i profitirati s obzirom na njegovo iskustvo.
Je li moguć povratak u momčad?
– Nisam zatvorio vrata klubu, a vjerujem da ni klub meni nije zatvorio vrata. Za sada sam bez odbojke, a u budućnosti ćemo vidjeti. Iskreno, da Zadru slučajno ponestane igrača i da me pitaju mogu li igrati odmah bih se vratio.
Kako je biti u ulozi navijača?
– Neobično. Ne sjećam se kada sam zadnji put bio na utakmici Zadra, a da nisam igrao.


Krševan Sorić završio s odbojkom


Utakmicu s Karlovcem došao je pogledati i Krševan Sorić, nekadašnji igrač Zadra i nekolicine hrvatskih klubova (među njima i zagrebačke Mladosti), koji je svojevremeno bio aktivan i kao igrač odbojke na pijesku. Danas se okrenuo studiju, a odbojka je ostala samo prva sportska ljubav.
– Nije mi baš išlo s odbojkom pa sam nešto morao promijeniti – rekao je Sorić koji je nakon utakmice pozdravio Zadrane u čijim su redovima tek Antonio Surać i Josip Viduka iz vremena kada je Sorić (posljednji put u sezoni 2006./07.) nosio plavi dres.