Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Perica: Sve mi se čini kao neki san

Autor: Drago Bajković

15.01.2013. 23:00
Perica: Sve mi se čini kao neki san

Foto: Vedran SITNICA



Puno mi znači ova nagrada Zadarskog lista, sretan sam i ponosan zbog nje i bit će mi veliki motiv da nastavim igrati i napredovati u svojoj nogometnoj karijeri – kazao je Perica


Dovoljno je reći ‘uništio je Dinamo usred Maksimira’ i sve će vam biti jasno. Mladi nogometaš Zadra, 17-godišnji Stipe Perica dobitnik je nagrade za Nadu godine u 2012. godini. Stipe je u već povijesnoj utakmici osmine finala zabio dva gola i uz jedan Ivančića izbacio Dinamo iz daljnjeg natjecanja. I nije tu stao, zabijao je kasnije u prvenstvu Cibaliji i Istri, i sigurni smo da u nastavku prvenstva neće stati na brojci “pet”. U kategoriji Nada godine u izboru najboljih sportaša Zadarske županije, Perica je premoćno slavio sa 13 glasova.
– Presretan sam, to je prva nagrada koju sam dobio u životu. Nadam se, ne i posljednja – kazivao je veseli Perica.
– Puno mi znači ova nagrada Zadarskog lista, sretan sam i ponosan zbog nje i bit će mi veliki motiv da nastavim igrati i napredovati u svojoj nogometnoj karijeri. Zahvaljujem svim sportskim novinarima koji su dali glas za mene.
Perica još uvijek ne može vjerovati da igra za seniorski sastav Zadra, a posebno da je bio junak pobjede nad Dinamom.
– Da mi je netko prije par mjeseci kazao da ću igrati za seniore Zadra, ne bih mu vjerovao. Sve mi se čini kao neki san. A ja ne samo da sam nastupio već iza sebe imam 15 nastupa i pet golova. Hvala treneru Milinu koji me ubacio u vatru i nadam se da ću mu se odužiti na najbolji mogući način. I dan danas vraćam u glavi film s te utakmice na Maksimiru i ne mogu vjerovati da se to dogodilo meni. Prvi put u povijesti jedna je momčad izbacila Dinamo na Maksimiru. I uz to ja sam dvaput bio strijelac. Ne smijem propustiti priliku opet zahvaliti svojim suigračima jer su me oni izbacili u te prilike.
Sjetio se i jednog detalja s te utakmice koji nije bio poznat široj javnosti.
– Kod drugog gola svih 20 mojih suigrača je skočilo na mene, a mene su uhvatili takvi grčevi u nogama da nisam nikako mogao slaviti. Pa pozivi na mobitel, brdo poruka i blokirani mobitel. A kada sam izašao iz svlačionice čekala me cijela svita novinara. A ja do tada još niti jednom nisam dao izjavu za medije. Naravno, euforija je bila velika, ali sam morao kasnije u prvenstvu dokazati da to nije bio slučajni bljesak. Imao sam dvije velike prilike već na Poljudu protiv Hajduka, ali uspio sam samo zatresti vratnicu. Na sreću kasnije sam zabio dva gola Cibaliji i jedan Istri i time razbio “prokletstvo”. Sada samo može ići na bolje.
Naravno, Stipe ima osobne želje za nastavak prvenstva, ali u prvi plan stavlja samo jednu.
– Najvažnije je da Zadar ostane prvoligaš. Možda će zvučati pretenciozno od jednog 17-godišnjaka, ali vjerujem da ćemo relativno lako osigurati ostanak u Prvoj ligi. Razlog? Imamo kvalitetu za tako nešto. Odrađujemo odlične pripreme koje su osmislili naši treneri, a koje su temelj svega. Moram priznati da su jako teške i naporne, ali, tako mora biti. Vidjet ćete da će Zadar brzo osigurati ostanak. A osobne želje? Želim napredovati, učiti, raditi, i nadam se da će to jednog dana rezultirati inozemnom karijerom. I ne zanemariti školu – kazao je, dječački razigrani Perica.


 PRVI NAKON 1997. I SAŠE BJELANOVIĆA




Prije Stipe Perice samo je jedan nogometaš Zadra proglašen nadom godine. Bio je to Saša Bjelanović koji je to priznanje kao osamnaestogodišnjak osvojio 1997. godine. Bjelanović je kasnije napravio respektabilnu karijeru. Možda je nagrada Perici i najava nove velike karijere jednog od onih igrača koji su na Stanovima napravili prve nogometne korake.