Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šupe: Nisam protiv isplate bonusa od 160 tisuća kuna Katici Pupić Bakrač

Autor: Suzana Bandić

15.01.2013. 23:00
Šupe: Nisam protiv isplate bonusa od 160 tisuća kuna Katici Pupić Bakrač

Foto: Adam VIDAS



Upitan je li za ili protiv isplate bonusa direktorici Pupić Bakrač, Šupe je za Zadarski list kazao kako je mišljenja da bi se tako visoke novčane nagrade trebale isplaćivati ako se posluje s dobitkom te da se može govoriti o moralnoj, a nikako materijalnoj odgovornosti. Kako je ta izjava protumačena kao “protiv isplate”, Šupe se korigirao te kazao kako je “za”


Tko je za, a tko protiv isplate bonusa u visini od 160 tisuća kuna za uspješno poslovanje direktorici Zračne luke Zadar Katici Pupić Bakrač i jučer je bila tema među zadarskim turističkim djelatnicima, a posebice direktorima TZ-ova u županiji koji sufinanciraju projekt Ryanair.
Naime, iako se u anonimnom mailu nezadovoljnih isplatom visoke novčane nagrade spominjalo kako je on pisan nakon sastanka na kojemu je i “pao” da se isti dostavi medijima, pokazalo se kako to baš i nije tako, a ujedno i kako je među čelnicima turističkih zajednica mjesta i gradova u Zadarskoj županiji vlada nesloga i međusobna netolerancija. Nitko, međutim, o tome nije želio javno progovoriti iako je među njima zavladala svojevrsna panika da bi prozvana direktorica mogla odustati od projekta Ryanaira što bi svima nanijelo veliku štetu, a kako smo mogli saznati, u redovima onih koji direktoricu prozivaju nema osobe koja bi taj projekt preuzela na sebe.
Među onima koji su iznijeli svoje mišljenje, a prije svega pohvalili projekt s Ryanairom je Zvonko Šupe, direktor TZ grada Zadra. Upitan je li za ili protiv isplate nagradnog bonusa direktorici Pupić Bakrač Šupe je za naše novine kazao kako je mišljenja da bi se tako visoke novčane nagrade trebale isplaćivati ako se posluje s dobitkom koji to može opravdati te da se može govoriti o moralnoj, a nikako materijalnoj odgovornosti. Kako je ta njegova izjava protumačena kao “protiv isplate”, Šupe se korigirao pa je dodao kako on na sastanku direktora TZ-a nije bio, a niti razglabao s njima o ovoj temi. To stoga što je riječ o odluci Vlade RH po kojoj isto pravo na isplatu bonusa imaju i ostali direktori zračnih luka u zemlji koji su u vlasništvu države, dodajući kako na koncu ni on, a niti bilo koji drugi direktor TZ na takvo što nema ni pravo.
Naime, duhove je uzburkala odluka Vlade RH donesena na sjednici 12. travnja 2012. godine o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava. Prema toj odluci trebalo je sve ugovore donesene prije spomenute odluke uskladiti s novim odredbama, a naloženo je i takve, izmijenjene i prilagođene ugovore dostaviti u roku od sedam dana Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture. U naputku Ministarstva stajalo je kako su svi iz djelokruga ovog ministarstva dužni provesti navedene izmjene ugovora o plaćama koje podrazumijevaju i bonuse te da podliježu sankcijama ako to ne učine u roku od svega sedam dana.