Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mediteransko srebro ostat će mi u vječnom sjećanju

15.01.2014. 23:00
Mediteransko srebro ostat će mi u vječnom sjećanju


Znam da sam napravio veliki uspjeh i da to u ovome trenutku zvuči pomalo i bahato, ali isto tako mi je jasno da sam bio tako blizu zlatne medalje – kaže Filipi
Josip Bepo Filipi najbolji je sportaš Zadarske županije za 2013. godinu. Srebrna medalja u kategoriji do 91 kg osvojena na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu uspjeh je koji nije mogao ostati nezamijećen u ovogodišnjem izboru Zadarskog lista. Podatak da je to jedina boksačka medalja jednog Zadranina na velikim natjecanjima od hrvatske nezavisnosti sugerira da je član Boksačkog kluba Zlatna rukavica ovim uspjehom ušao u povijest zadarskog i hrvatskog sporta. Uz to srebro Filipi je bio i drugi na Prvenstvu Hrvatske koje je održano upravo u Zadru. Ovogodišnji laureat nije krio zadovoljstvo prvim mjestom u svom gradu i županiji.
– Iskreno, bio sam oduševljen kada ste me uvrstili u krug konkurenata za ovu titulu. Nisam niti razmišljao da bih upravo ja bio taj koji će je na kraju ponijeti – kazivao je Filipi nakon što smo mu potvrdili da je osvojio prvo mjesto u kategoriji sportaša.
– Zahvaljujem naravno svim novinarima što su glasovali za mene i mogu samo obećati da će ovo biti još jedan, veliki dodatni motiv u nastavku moje boksačke karijere.
Prisjetio se Filipi još jednom tih lijepih dana u Mersinu.
– Mediteransko srebro ostat će mi u vječnom sjećanju. Međutim, s današnjim vremenskim odmakom mogu reći da mi je još više nego tada žao što nisam uzeo zlato. Znam da sam napravio veliki uspjeh i da to u ovome trenutku zvuči pomalo i bahato, ali isto tako mi je jasno da sam bio tako blizu zlatne medalje. A to nije lako prežaliti. Istina je, imao sam četiri teške borbe u pet dana, a uz to već u prvom kolu me je dočekao najteži mogući protivnik, Alžirac Chouaib Bouloudinat, inače četvrtfinalist posljednjeg Svjetskog prvenstva u Bakuu, osvajač bronce na Svjetskim borilačkim igrama te srebrni s afričkih olimpijskih kvalifikacija. Međutim, nakon pobjede nad njim se otvorio put do finala gdje me čekao Talijan Fabio Turchi.
Finale su odlučili detalji.
– Smatram da sam bio bolji od njega i zato još više žalim. Međutim, umor koji se akumulirao iz prethodnih borbi učinio je svoje. Prvu rundu sam dobro odradio, ali u drugoj i trećoj rundi nisam imao snage završiti meč. No, nema koristi od žaljenja. Idemo dalje, bit će još prilika.
Nogomet, sportski ribolov, rukomet, košarka, kuglanje, veslanje, karate, ronjenje na dah. Sportovi su to iz kojih su dolazili dosadašnji najbolji sportaši Zadarske županije od 1995. godine. Iz nekih sportova, poput košarke i veslanja, bilo je više od jednog pobjednika. S Bepom Filipijem red je došao i na boks. Tko zna, možda je Bepo otvorio put i nekim novim pobjednicima…